CHP'li Başarır, deprem bölgesinde görevlendirilen asker sayısının yetersiz olmasını ilişkin eleştirilere "Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir; bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız" sözleriyle yanıt veren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Başarır, "Eleştiri yapan insanlara; şerefsiz diyecek kadar küçülen Recep Tayyip Erdoğan'ı 85 milyonun vicdanına bırakıyorum" dedi.

CHP'li Başarır'dan deprem eleştirilerini hedef alan Erdoğan'a tepki

HABER MERKEZİ

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, deprem bölgesinde asker görevlendirmesinin sınırlı kalmasına dair eleştirilere ilişkin kullandığı "Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir; bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız" ifadelerine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın, depremin 3. gününde yetersizlikleri nedeniyle, kendisine ve iktidarına eleştiri yapan insanlara; 'şerefsiz diyecek kadar küçüldüğünü' söyleyen Başarır, "Recep Tayyip Erdoğan'ı 85 milyonun vicdanına bırakıyorum. Yazıklar olsun sana da zihniyetine de" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş depreminin vurduğu Hatay'da açıklamalarda bulunan Erdoğan, deprem bölgesinde asker görevlendirmesinin sınırlı kalmasına dair eleştirilere de, "Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak ‘Hatayda asker, jandarma, polis göremedik’ gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir; bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız" sözleriyle karşılık vermişti.