CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afişine bıyık çizen ve bu nedenle tutuklanan 16 yaşındaki M.K.’nin ailesine ziyaret gerçekleştirdi. Başarır, Erdoğan'a "Sen koskoca Cumhurbaşkanısın o ise 16 yaşında hayatının baharındaki bir çocuk. Gençlerimizin geleceğini düşünmeniz gerekirken onları kolayca cezaevlerine yollamak doğru bir tutum değildir" sözleriyle tepki gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li Başarır'dan Erdoğan'a: Sen koskoca Cumhurbaşkanısın o ise 16 yaşında bir çocuk
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afişine bıyık çizdiği için tutuklanan 16 yaşındaki M.K.'nin ailesini ziyaret etti. 

Ziyarette CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ve CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer de yer aldı. 

16 yaşındaki bir çocuktan intikam adeta intikam alındığını ifade eden CHP’li Başarır, "Öncelikle yapılan bu eylem 16 yaşındaki bir çocuğun tutuklanmasını gerektirecek bir suç değildir. Bir açıklama yaparak derhal serbest bırakılmasını isteyeceğiz” dedi.

Türkiye’de değişmeyen tek şeyin hukuksuzluk olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, "Artık yapılan hukuksuzluklardan  utanıyorum. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum: ‘Sen koskoca Cumhurbaşkanısın o ise 16 yaşında hayatının baharındaki bir çocuk. Gençlerimizin geleceğini düşünmeniz gerekirken onları kolayca cezaevlerine yollamak doğru bir tutum değildir" sözlerini ifade etti.