CHP'li Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabından fotoğraf yayımlayarak, "Bugün sözde adalet bakanı Yalova’yı ziyaret ediyor! 'Yazıklar olsun' dediğim hakim valilik binasında Bekir Bozdağ’ı karşılıyor" diyerek tepki gösterdi.

CHP'li Başarır: 'Yazıklar olsun' dediğim hakim, Bekir Bozdağ'ı karşıladı!

'Yalova Belediyesi'nde zimmet' iddiasıyla açılan davanın duruşmasında mahkeme heyetine gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a tepki gösterdi.

Başarır, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafta, "Bugün sözde adalet bakanı Yalova’yı ziyaret ediyor! 'Yazıklar olsun' dediğim hakim valilik binasında Bekir Bozdağ’ı karşılıyor!" dedi.

Başarır, "Türk milletin hakimi kimsenin ayağına gitmez! Binlerce kez 'yazıklar olsun'!" diyerek tepki gösterdi.

BOZDAĞ, CHP'Lİ VEKİLLERİ HEDEF ALDI

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada CHP'li vekilleri hedef aldı ve şunları söyledi:

"Ben inanıyorum ki TBMM'nin saygın üyeleri, bu haddini ve kendini bilmez, hak ve hukuk tanımaz milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracak, parmak salladıkları yargının önüne onları çıkaracak. Buradan da Millet Meclisimizin Başkanı ve saygın üyelerine Adalet Bakanı, HSK Başkanı olarak çağrıda bulunuyorum; Türk mahkemelerine tepeden bakan, hakim ve savcılarımıza hakaret eden, el, kol sallayan bu kendini ve haddini bilmezlerin milletin saygın bir temsilcisi olmaya da hakları yoktur. Lütfen bu vekillerin dokunulmazlığını Anayasamızın öngördüğü usullere uygun şekilde kaldırmak suretiyle bunları yargıya teslim edin. Yargının önünde Türk yargıçlarına hesap vermesini sağlayın. Ben eminim ki TBMM, Türk yargısının ve yargı görevi yapan hakim ve savcılarımızın onurunu kendi onuru gibi kabul edecek, bu haksızlık karşısında milletin ortak sesinin tercümanı olacak, bu kendini ve haddini bilmezlere, hem hadlerini öğretecek hem kendilerinin kim olduğunu öğretecek hem hukuk devleti nedir, ayan beyan gösterecek ve öğretecek."

NE OLMUŞTU?

Mart 2019 seçimlerinde Yalova Belediye Başkanı seçilen, ancak kendisinden önceki yönetim dönemindeki bir zimmet iddiası sonucu 27 Şubat 2020'de görevden uzaklaştırılan CHP'li Vefa Salman'ın da yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Gamze Akkuş İlgezdi, Veli Ağbaba ve çok sayıda CHP milletvekili ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşmayı, salonda takip etmişti.

Vefa Salman'ın avukatı Deniz Baykal, duruşmada; müvekkilinin 2,5 senedir görevinden uzaklaştırıldığını ve halkın iradesinin gasp edildiğini ifade etmiş, bilirkişi raporlarında Salman'ın suçsuz olduğunun belirtildiğini hatırlatmıştı. Yeni sanıkların dava sürecini uzatacak olması nedeniyle Vefa Salman ile ilgili yargılama kararının verilmesini talep edilmiş, mahkeme heyeti ise her iki dosyanın birbiriyle benzerlik taşıdığı, sanıklar hakkında verilecek kararın diğer sanıkları da etkileyeceği değerlendirmesi ile talebi reddetmişti.

Karar üzerine salonda bulunan CHP heyeti, mahkeme heyetine tepki göstermişti. CHP'li Başararı, heyet başkanına, "Yazılar olsun. Sen tetikçisin" diye bağırmış, diğer milletvekilleri de mahkeme heyetini eleştirmişti. Yaşanan gerginlik sonrası ara verilen duruşma, izleyicilere de kapatılmıştı.