Tekirdağ’da spor tesisleri yapılmasına yönelik protokolün imza törenine CHP’li belediye başkanları çağrılmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li yedi ilçe belediye başkanının davet edilmediği törende, AKP Tekirdağ milletvekilleri ile il başkanı ve ilçe başkanları yer aldı

CHP’li başkanlar imza törenine çağrılmadı

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Uluslararası Ahilik Fuarı’nı, 24 Haziran 2018 seçimlerinde kaybettiği Kırşehir’den Konya’ya taşıyan iktidar, Tekirdağ ve 11 ilçesinde yapılacak spor tesislerine ilişkin protokolün imza törenine de CHP’li belediye başkanlarını çağırmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tekirdağ ilçe belediyeleri arasındaki protokolün imza töreninde yalnızca AKP’li üç ilçe başkanı, AKP Tekirdağ milletvekilleri ve AKP İl Başkanı yer aldı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP’ye kaybettiği belediyelere çeşitli yaptırımlar uyguladığı iddia edilen ve son olarak Kırşehir’de düzenlenmesi beklenen Uluslararası Ahilik Fuarı’nı Konya’da gerçekleştiren iktidar, benzer bir uygulamaya daha imza attı. Tekirdağ’da yapılması planlanan 107 milyon TL’lik spor tesisleri için yapılan imza töreninde CHP’li belediye başkanları yok sayıldı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “AKP Türkiye’sinin resmi budur. Atanmış bakan ve atanmış vali, halkın oylarıyla seçilmiş Büyükşehir Belediyesi ve yedi ilçe belediye başkanını yok saymıştır” dedi.

VALİ, AKP’LİLERİN ARASINDA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı imza törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AKP Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AKP’li ilçe belediye başkanları ile AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan katıldı. Tekirdağ Valisi Yıldırım, imza töreninde AKP milletvekili Mustafa Yel ile AKP İl Başkanı Mestan Özcan’ın arasında oturdu.

HALK İRADESİNE SAYGISIZLIK

CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer, Tekirdağ’ın genelini ilgilendiren protokolün imza törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li ilçe belediyelerinin davet edilmemesine tepki gösterdi. CHP’li başkanların yok sayılmasının Tekirdağ halkının iradesine saygısızlık olduğunu söyleyen Yüceer, şöyle devam etti:

“Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı ayıp nedeniyle Tekirdağ halkından ve belediye başkanlarımızdan özür dilemelidir. Söz konusu protokol yok hükmünde sayılmalı, Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediye başkanının katılımıyla bölgenin öncelik ve ihtiyaçlarına uygun yeni bir protokol imza altına alınmalıdır. Merak etmesinler, bu ayıp yanıtsız kalmaz. Tekirdağ’da ve Türkiye’nin dört bir yanında vatandaş onlara çok daha güzel yanıtlar vermek için hazırlanıyor.”