CHP'li Mehmet Bekaroğlu, Bakan Vedat Bilgin'in EYT'lilerle ilgili "Yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var" açıklamasının doğru olmadığını belirterek, "1,5 milyon değil, kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 milyon 936 bin kişi emekliliği hak edecek" ifadelerini kullandı.

CHP'li Bekaroğlu: EYT'li sayısı Bakan Bilgin'in açıkladığı gibi değil

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sayısının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı gibi olmadığını ifade etti.

Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bilgin'in, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün EYT konusunda, "Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var" açıklamasında bulunduğunu anımsattı.

Kendilerinin de emekli olacaklara ilişkin bir araştırma yaptığını söyleyen Bekaroğlu, EYT'li sayısının, Bakan Bilgin'in açıkladığı gibi olmadığını ifade etti.

Bekaroğlu, "1,5 milyon değil, kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 milyon 936 bin kişi emekliliği hak edecek. Devam eden yıllarda yaklaşık 5 milyon insan emekli olacak. Bunu millete doğru olarak söyleyin" dedi.