CHP'li Biçer'den Milli Eğitim Bakanı'na: Soma'daki okul müdürünün taciz dosyasını kapattınız mı?

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Manisa'ın Soma İlçesindeki “Soma Fen Lisesi” müdürü A.A.’nın adının karıştığı taciz soruşturma dosyasının kapatıldığı haberlerinin basına yansıması üzerine Bakan YILMAZ’ın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

CHP'li Milletvekili Biçer, “Soma Fen Lisesi’nde okul müdürü A.A.’nın ‘öğrencilere mobing uyguladığı’, ‘kız öğrencilerle odasında saatlerce bire bir görüştüğü, tacizde bulunduğu’, ‘okuldaki işleyişi bozduğu’ iddialarının ardından yapılan şikâyete rağmen soruşturma dosyasının kapatılmasına sert tepki gösterdi.

Biçer; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a "Soma Milli Eğitim Müdürü", "Soma Fen Lisesi Müdürü A.A." ve "Soma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü H.C."nin yakın arkadaş olarak bilindikleri ve Fen Lisesi Müdürü A.A’nın soruşturma dosyasının bu nedenle kapatıldığı iddiaları doğru mudur? Söz konusu okul müdürünün, Soma'daki bir başka lisede yine aynı statü ile görevine devam ettiği doğru mudur?" sorularını yöneltti.

Soma Fen Lisesi Müdürü A.A.’nın,Soma Milli Eğitim Müdürü ve bu müdürün soruşturma için atadığı muhakkik olan Soma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü H.C.’nin yakın arkadaş olarak bilindikleri ve bu arkadaşlıktan doğan hukuk ile soruşturmanın üstünün örtüldüğü, bunun da öncesinde AKP milletvekillerinin destek ve direktifleri ile bu üç yöneticinin Soma'daki maden işçilerinin yevmiyelerinden kesilerek inşa edilen Soma Linyit Lisesi'ni imam hatip okuluna dönüştürdükleri, dahası A.A'nın Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ın "Okumanın Gücü" adlı kitabını okulda sattığı ve öğrencileri bu kitaptan sınava tabi tuttuğu İddialarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Biçer konunun takipçisi olacağını söyledi.