CHP’li Çeviköz’den BirGün’e ziyaret: "Halkın gündemi ekonomi"

CHP İstanbul 2. bölge 3. sıra milletvekili adayı emekli büyükelçi Ahmet Ünal Çeviköz, BirGün gazetesini ziyaret etti.

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren ve dış politikayı değerlendiren Çeviköz, seçime sayılı günler kala yapılan Menbiç hamlesinin seçmen nezdinde bir karşılık bulmadığını, seçime bir etkisinin olmayacağını söyledi. İstanbul’u mahalle mahalle dolaştıklarını kaydeden Çeviköz, “Halk ne Kandil’i ne Menbiç’i konuşuyor. Halkın gündemi ekonomi. Millet aç, işsiz ve geleceksiz” dedi.

AKP’nin dış politikada da büyük bir enkaz bıraktığını kaydeden Çeviköz, dış politikanın baştan aşağı yenilenmesi gerektiğini, ciddi bir revizyona ihtiyacın olduğunu vurguladı. Türkiye’nin Ortadoğu’da birçok ülkede elçiliklerinin bulunmadığını ifade eden Çeviköz, Rusya’dan alımı planlanan S-400 füzelerinin de hata olduğunu belirtti. Çeviköz, “Bu sistemlerin alınması ikilik yaratacak. İki buçuk milyar dolar heba edip kendi sistemimize entegre edemeyeceğimiz bir proje” diye konuştu.

Türkiye’nin geleneksel bağımsız dış politikasının AKP döneminde ters yüz edildiğini, siyasi iktidarın bölgede mezhepsel, dinsel bir bakış açısıyla tarafgir bir politika sürdürdüğünü ifade eden Çeviköz, “Böyle bir coğrafyada taraf tutarsanız, tuttuğunuz tarafla gidebilirsiniz” dedi.

Pazar günkü seçimlerin Türk siyasi tarihinin en kritik seçimi olduğunu, AKP’nin panik halinde olduğunu bunun da iktidara hata yaptırdığını kaydeden Çeviköz, “Bu seçimde umulmadık, sürpriz sonuçların çıkabileceğini” söyledi.