CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu hakkında 3 yıl hapis istemiyle açılan davanın karar duruşması bugün görüldü. Çervatoğlu hakkında beraat kararı verildi.

CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu hakkında beraat kararı çıktı

CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu'nun yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme, Çervatoğlu'nun beraatine karar verdi.

CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve arkadaşları, Rize'nin Fındıklı ilçesinde 3 yıl önce düzenlenen festivalde çıkan olaylarla ilgili görülen davada, “kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanma” suçlamasıyla, 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Açılan davanın karar duruşması bugün Pazar Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, CHP Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun, Gülizar Biçer Karaca, Yüksel Taşkın; CHP Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve SOL Parti PM Üyesi Alper Taş katıldı.

Duruşma öncesi Fındıklı halkı adliyenin önünde toplanırken, CHP'li Torun, adliye önünde yaptığı açıklamada, "Bugün hukuki değil siyasi bir davayla karşı karşıyayız. Aslında mağdurken sanık durumuna gelmiş olan belediye başkanımız orada olayı yatıştıran ve belediye başkanı sorumluluğuyla halkına sahip çıkan bir süreci maalesef bugün bir yargı garabeti ile karşı karşıya kalmıştır" dedi.

Torun, şöyle devam etti: "Şunu biliyoruz, 31 Mart’ın rövanşını almaya çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar asla başaramayacaklar. Çünkü biliyoruz ki belediye başkanımız Fındıklı'da halkıyla birlikte bu iktidarın her türlü baskısını engellemesine dayatmasına rağmen inanılmaz işler başarıyor. Ben üç yıllık hizmetlerini anlatırken oradaydım, gerçekten bir belediyeci olarak geçmişte bu görevi yapmış biri olarak da onur duydum, gurur duydum. Halkıyla bu kadar bütünleşen, halkıyla bu kadar özdeşleşmiş bir belediye başkanımızı halkını yatıştırırken orada doğabilecek bir olumsuzluğu önlemeye çalışırken sanık durumuna getirmek, ancak bu ceberut iktidara ve onların tetikçilerine yakışır. Ama asla yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz."

BERAAT KARARI VERİLDİ

Mahkeme, CHP'li Belediye Başkanı Çervatoğlu hakkında beraat kararı verildi.