CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, seçim kampanyası sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en fazla çalışan, emek veren kişi olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını tartışmaya açmayacaklarını söyledi. Erol,  "Biz genel başkanımızın genel başkanlığını asla tartışmaya açmayacağız genel başkanımızın yanında yer alacağız, genel başkanımıza destek olacağız parti içerisinde bir kargaşanın bir endişenin yaratılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA
CHP'li Gürsel Erol'dan Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması: Genel başkanlığını tartışmaya açmayacağız
Fotoğraf: ANKA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Elazığ İl Başkanlığı’nda seçim sonuçlarına ilişkin basın açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alacaklarını kaydederek, Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlığını tartışmaya açmayacaklarını söyledi 

Basın açıklamasında 14 Mayıs ve 28 Haziran seçimlerinin değerlendirmesini yapan Erol, "Elazığ'da gerçekten ülkemizin, örgütümüzün birliği, beraberliği ve oluşturduğu güçten kaynaklı Türkiye genelinde rekor kırarak hem milletvekilliğinde hem de 28 Mayıs'ta sayın genel başkanımızın oyunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde arttırması ile ilgili bir hikaye yazdık. Bundan sonra da bu sürecin takipçisi olarak çalışmalarımızın takipçisi olacağız. Önümüzdeki seçimlere hazırlanacağız" açıklamasında bulundu. 

Erol, seçim sürecinde en çok çalışan kişinin Kemak Kılıçdaroğlu, olduğunu belirterek "Türkiye'deki yaşanan sorunların çözümü ile ilgili, ürettiği politikalar söylemler, mitingler, geziler, programlar inanılmaz bir kampanya yürüttü. Biz bile bu yaşımızda 60-70 günlük bir kampanyada çoğu zaman serumlarla ayaklarda ayakta durduk ama genel başkanımız yaşına rağmen müthiş bir performans gösterdi" ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANIMIZIN SAMİMİYETİNE GÜVENİYORUZ"

"Seçimi kazansaydık Türkiye için başka bir gelişme olacaktı, daha özgürlükçü bir Türkiye olacaktı" diyen Erol sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz genel başkanımızın genel başkanlığını asla tartışmaya açmayacağız. Genel başkanımızın yanında yer alacağız, ona destek olacağız. Parti içerisinde bir kargaşanın, bir endişenin yaratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz çünkü biz genel başkanımızın bu işteki samimiyetine de iyi niyetine de çalışkanlığına da güveniyoruz. Elazığ örgütü olarak bu anlamda güvenimiz tamdır. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı’nı da kutluyorum. Sonuç itibarıyla ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı seçildi. İnşallah yeni dönemde Türkiye'de kurumların, kanunların geçerli olduğu, 85 milyon yurttaşımızın yurttaşlık haklarının eşit olduğu, insanların ötekileştirilmediği, ayrıştırılmadığı, devletin liyakatli yönetildiği bir dönem olarak yaşarız diye düşünüyorum ve bu konuda da temennilerimi iletiyorum."

"ELAZIĞ'IN VİCDANI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Erol, şunları söyledi: 

"Her şartta ve koşulda, sayın genel başkanımızın yanında ve arkasındayız çünkü genel başkanımızın bu kampanya süresince samimiyetine de çalışkanlığına da bilgisine de becerisine de olan güvenimiz tamdır. Bu konuda hiç kimsenin tereddüttü olmasın. Genel başkanımızın genel başkanlığını parti içerisinde asla tartışmaya açmayız."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Elazığ'daki seçim performansını da değerlendiren Erol, "Elazığ seçmeni şuna karar verdi; ben Cumhur İttifakı’na yeniden ülkenin yönetimi ile ilgili olarak yetkiyi veriyorum ama bunların çalışmalarını denetlemek, takip etmek, bunları çalıştırmak, Elazığ yerelinde siyasetçilerin bu Elazığ'da yaşanan sorunlarını takibi ile ilgili de yetkiyi Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekili olarak tekrar bize verdi. Biz milletvekili olarak Elazığ’da, geçmişte olduğu gibi Elazığ'ın sesi ve vicdanı olmaya devam edeceğiz. Elazığ'ın sorularını Meclis’te, ulusal basında, Elazığ kamuoyunda dile getirmeye devam edeceğiz.Elazığ örgütü için konuşuyorum. Biz üzerimize düşeni yaptık hem 14 Mayıs'ta yaptık, bunu başardık. Hem de 28 Mayıs'ta yaptık." diye konuştu.