CHP’nin Mersin Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla aracı durdurularak gözaltına alındı. Gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan Tuncer, “Genel Merkezimizin hazırlamış olduğu ve bizlerin paylaştığı bir videonun içeriğinde geçen ‘zorba’ sözcüğü cumhurbaşkanına hakaret sayılması gerçekten anlaşılır gibi değil” dedi.

CHP’li ilçe başkanı, Erdoğan’a hakaretten gözaltına alındı

CHP’nin Mersin Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

Tuncer’in gözaltı gerekçesinin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması olduğu öğrenildi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Tuncer'in gözaltına alınmasına sosyal medya hesabından "Zulmünüz batsın. İlçe başkanımızın yanındayız!" diyerek tepki gösterdi.

Gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulunan Tuncer, “Bu ülkede kendi bakanlığını soyanlar bırakın yargılanmayı gözaltına bile alınmazken bizlerin en ufak eleştirisi karşısında kendimizi karakolda buluyoruz” dedi.

Tuncer’in açıklaması şu şekilde:

“FERMAN PADİŞAHINSA MEYDANLAR BİZİMDİR”

“Aracımla Mersin’de seyir halindeyken, polis ekipleri tarafından aracımı durdurup, karakola götürüldüm. Tarafıma ulaşan bir tebligat olmadan, telefonla davet olmadan bu şekilde gözaltına alınmak yalnızca AKP iktidarında olabilirdi. Ancak karakolda Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan gözaltına alındığımı öğrendim. Genel Merkezimizin hazırlamış olduğu ve bizlerin paylaştığı bir videonun içeriğinde geçen “zorba” sözcüğü cumhurbaşkanına hakaret sayılması gerçekten anlaşılır gibi değil.

Ne diyebilirim ki; Bu ülkede kendi bakanlığını soyanlar bırakın yargılanmayı gözaltına bile alınmazken bizlerin en ufak eleştirisi karşısında kendimizi karakolda buluyoruz. Bizleri bu tür baskılarla korkutacaklarını, yıldıracaklarını sananlar, kendilerini tarihin demokrasi yutanlar listesinde göreceklerdir.

Bu ülkede adalet; artık iş kadar, aş kadar ihtiyaç haline geldi. Ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar, bu güzel ülkemize adaleti, demokrasiyi, barış kültürünü ve özgürlüğü getireceğiz ve bu yoldan asla dönmeyeceğiz.

Baskı ve korku düzeniyle korumak istediğiniz iktidar gücünüzden korkmuyoruz!

Bizler; Mustafa Kemal Atatürk kadar cesur,

Denizler kadar kararlı ve adalet yürüyüşündeki milyonlar kadar inançlıyız!

Unutulmasın ki;

Ferman padişahınsa meydanlar bizimdir.”