CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, son iki günde Adana, Malatya, İzmir ve İstanbul’da yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin “Son iki günde en az 4 kadın cinayeti yaşandı. Bu cinayetlerin sebebi failleri koruyan, caydırıcı yasaları ısrarla çıkarmayan, bir gecede İstanbul Sözleşmesinden çıkan iktidardır” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP'li İlgezdi: Kadın cinayetlerinin faili iktidardır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, her gün yeni bir kadın cinayeti haberi aldıklarını ifade ederek, “Son iki günde Adana’da, Malatya’da, İzmir’de, İstanbul’da öldürülen kadın haberleri ile yüreğimiz dağlanıyor. Son iki günde en az 4 kadın cinayeti yaşandı. Bu cinayetlerin sebebi failleri koruyan, caydırıcı yasaları ısrarla çıkarmayan, bir gecede İstanbul Sözleşmesinden çıkan iktidardır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, giderek artan kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı.

İlgezdi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun verilerine göre 2022 yılında en az 381 kadın cinayeti yaşandığını hatırlatarak “Kadınları hayattan kopartan karanlık tablonun şifreleri, günbegün artan şiddet karşısında, ‘Kadına yönelik şiddet azaldı’ diye açıklama yapabilen iktidarın pervasız tutumunda gizlidir” diye konuştu.

“TEMEL HAKLAR İKTİDAR TARAFINDNA HİÇE SAYILIYOR”

“İstanbul Sözleşmesinden bir gecede çıkan, Anayasa ve yasalardan uzaklaşan, uluslararası hukuku hiçe sayarak, ‘ben yaptım, oldu’ anlayışıyla hareket eden bu rejim kadınların katledilmesinin baş sorumlusudur” diyen İlgezdi, “İktidar ve yönettiği devlet kurumları görevlerini yapmıyor. Eskişehir'de eski kocasının satırlı saldırısında hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan’ı hatırlayın tam 23 kere savcılığa gidip ‘beni koruyun’ demiş ve savcılık onu her seferinde geri göndermişti. Yaşanan tüm kadın cinayetlerinin faili suçluyu koruyan iktidardır” ifadelerine yer verdi.