CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, bütçe görüşmelerinde 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nü hatırlattı, “Sayın Bakan ne tesadüf ki, böyle bir günde Meclis'tesiniz. Yolsuzluk liginin açık ara şampiyonu olan bir bakanlığı böyle bir günde Meclis'te ağırlamak büyük nasip” dedi.

CHP'li Karasu: Yolsuzluk liginin açık ara şampiyonu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na seslenerek 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nü anımsatan Karasu, “Sayın Bakan ne tesadüf ki, böyle bir günde meclistesiniz. Yolsuzluk liginin açık ara şampiyonu olan bir bakanlığı böyle bir günde mecliste ağırlamak büyük nasip” ifadelerini kullandı.

Karasu, “Yolsuzluğun, rüşvetin, kayırmacılığın, 21-B’lerin damga vurduğu, garantili ihalelerle yandaşların cebine milyarların akıtıldığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesini görüşüyoruz” dedi.

“SAYIŞTAY DENETÇİSİNİ GÖREVDEN ALDILAR”

AKP’nin döneminde İSKİ Hukuk Müşaviri Ercan Atasever’in, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaybedilince TCDD 1. Hukuk Müşaviri olduğunu belirten Karasu, “Atanır atanmaz da TCDD’ye dışardan 12 avukatla sözleşme imzalatıp, 4000 icra ve dava dosyasını bunlara teslim etti. Tüm davalar, bu avukatların üzerinden yürütüldü ve milyonları hep birlikte götürdüler. Üstüne yetmedi, bunu tespit eden Sayıştay denetçisini de görevden aldılar. Sayın Bakan’ın sesi çıkmadı” şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndaki yolsuzluk iddialarını sıralayan Karasu, konuşmasının devamında şunlara yer verdi:

“Demiryollarında sınavla atanması gereken şube müdürlüklerine 52 kişinin sınavsız ve usulsüz atandı. Bakanın sesi çıkmadı. TCDD’de son 10 yılda 24 milyar zarar ettiği ortaya çıktı. Bakanın sesi çıkmadı.

Eski TÜRGEV Başkanı Ahmet Ergün’ün, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı ihalesinde eski TCDD Genel Müdürü, bugünün AKP Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’a verdiği 5 milyon dolarlık rüşvetin belgesi çıktı. Ama bakanın yine sesi çıkmadı.

TCDD, Siemens, Kolin üçlüsünün 12 tren seti için toplam 60 milyon dolarlık ihalede rüşvet ağı ortaya çıktı. Bakan’ın sesi çıkmadı. Ankara-İzmir tren hattı 4.3 milyardan 47 milyara çıktı. Bakan’ın sesi çıkmadı. Aynı hatta, 2 milyar 200 milyon avroluk dış kredi üzerine, ERG inşaatın bakanlıktan 1.5 milyar avro fiyat farkı istediği ortaya çıktı. Bakan’ın sesi çıkmadı. Sayın Bakan, ya sesiniz kısık, ya konuşursam yanarım diyorsunuz, ya da bu işlerin hepsiyle ilginiz ve bilginiz var. Hangisi sayın bakan? Bari onu söyleyin.”