CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya Şehir Hastanesi’nin yılan hikâyesine döndüğünü belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tarihin üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hastanenin hâlâ inşaat aşamasında olduğunu söyledi. Kasap, "AKP 2011 yılından bu yana bir hastaneyi dahi açamadı. Yüksek Hızlı Tren, Bor Karbür Fabrikası gibi Kütahya’ya ne söz verdilerse hepsi havada kaldı" dedi.

CHP'li Kasap: Kütahya Şehir Hastanesi yılan hikâyesine döndü

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Sağlık Bakanlığı’na CİMER üzerinden Kütahya Şehir Hastanesi’nin ne zaman açılacağını sordu.

Sağlık Bakanlığı, yapımı devam etmekte olan şehir hastanesinin açılış tarihinin 15.12.2021 olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı ayrıca, “Kütahya Şehir Hastanesi açıldığında Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin ana binası ve ek binasının taşınmasının düşünüldüğünü de belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kasap, Kütahya Şehir Hastanesi’nin yılan hikâyesine döndüğünü, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tarihin üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hastanenin hâlâ inşaat aşamasında olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Kütahyalı hemşerilerimiz birçok branşta doktor bulamıyor. AKP 2011 yılından bu yana bir hastaneyi dahi açamadı. Yüksek Hızlı Tren, Bor Karbür Fabrikası gibi Kütahya’ya ne söz verdilerse hepsi havada kaldı. Sağlık Bakanlığı, 2021 yılı sonunda Kütahya Şehir Hastanesi’nin hizmete açılacağını söylüyor ama aradan yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hastane hala inşaat aşamasında. Kütahya bu kötü yönetimi hak etmiyor.”

"AKP 20 YILDIR VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI"

AKP’nin Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun ve milletvekilleri sürekli 2021’in sonunda Kütahya Şehir Hastanesi’nin hizmete gireceğini ve hastanenin ilk hastalarını almaya başlayacağını söylediklerini hatırlatan Kasap, AKP’nin 20 yıldır her alanda Kütahya’yı mağdur ettiğini, verdiği sözleri tutmadığını ve vatandaşları perişan ettiğini ekledi.