CHP Kütahya Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ali Fazıl Kasap, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Temmuz 2022 tarihinde intörn hekimlere aylık asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacağı açıklamasının hala hayata geçmediğini söyledi.

CHP'li Kasap'tan intörn hekim maaşlarıyla ilgili önerge: 'Erdoğan sözünü tutmadı'

CHP Kütahya Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ali Fazıl Kasap, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Temmuz 2022 tarihinde intörn hekimlere aylık asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacağı sözünü tutmaması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Kasap, “Asgari ücret tutarında yapılacağı açıklanan ödemeler hala neden yapılmamıştır? Bu ödemeleri ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?” dedi.

İntörn hekimlere yapılacak ödemelerin genel bütçeden mi, yoksa fakültelerin döner sermayesinden mi yapılacağını soran Kasap, intörn hekimlerin uzun yıllardır yaşadığı mağduriyeti önlemek için Sağlık Bakanlığının daha ne kadar bekleyeceğini sorarak bu mağduriyetin giderebilmesi gerektiğini belirterek çözüm için çalışacaklarını ifade etti.

Kasap şunları söyledi:

'SAĞLIK SİSTEMİ KRİZ İÇERİSİNDE'

“İntörn hekimlerimize asgari ücret tutarında yapılacağı açıklanan ödemeler hala yapılmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdik. Hekimlerimizi oyalamaktan vazgeçin. Sağlık sistemi ağır bir kriz içerisinde. Her gün yüzlerce hekim ülkeyi terk ediyor. Sağlıkta şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Yüzbinlerce hekim ve sağlık çalışanı içinde bulunduğu çalışma şartlarının iyileştirilmemesinden kaynaklı ya meslekten istifa ediyor, ya da ülkeyi terk ediyor! Birçok hastanede doktor eksikliğinden kaynaklı bazı bölümlerde kapanma yaşanıyor. Vatandaş hastanelerden randevu alamıyor. Sağlık sistemi baştan aşağı ağır bir kriz içerisinde. Açıkladıkları İntörn hekim maaşlarını bile ödemekten aciz olan bu iktidarın bu sistemi düzeltme şansı kalmamıştır. Sorunun farkındayız. Çözüm için çalışmaya devam edeceğiz.”

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önerge şöyle:

1) Asgari ücret tutarında yapılacağı açıklanan ödemeler hala neden yapılmamıştır? Bu ödemeleri ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

2) İntörn hekimlerimize asgari ücret tutarında yapılacağı açıklanan ödemeler genel bütçeden mi, yoksa fakültelerin döner sermayesinden mi yapılacaktır?

3) İntörn hekimlerimizin uzun yıllardır yaşadığı mağduriyeti önlemek için daha ne kadar bekleyeceksiniz?