Görevinden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a ait ‘Nanoksia’ adlı şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıktı. CHP'li Yıldırım Kaya, Pekcan'ın Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini belirterek, "Çalanın çaldığı yanına kâr kalıyor" dedi.

CHP'li Kaya: Ruhsar Pekcan'ın Yüce Divan'da yargılanması gerekiyor

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, "görevini kötüye kullandığını ve Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini" söyledi.

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait ‘Nanoksia' adlı şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıktı. Nanoksia tarafından Ticaret Bakanlığı'na 175 TL'ye verilen beş litrelik dezenfektanın aracı kuruluşa 100 TL'ye satıldığı, aracı kuruluşun da piyasada 150 TL'ye satışa sunduğu anlaşıldı. Aynı dezenfektanın muadillerinin ise daha ucuz olduğu belirtiliyor.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, "görevini kötüye kullandığını ve Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini" söyledi.

chp-li-kaya-ruhsar-pekcan-in-yuce-divan-da-yargilanmasi-gerekiyor-867588-1.
Fotoğraf: CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Görevini kötüye kullandığını" belirttiği eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini vurgulayarak Kaya, "Çalanın çaldığı yanına kâr kalıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin, yedirtenlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz." diye konuştu.

"AKP SALGINI BAHANE EDEREK 23 NİSAN'I YASAKLADI"

Kaya, "milli bayramlara alerjisi olan AKP'nin", salgını bahane ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yasakladığını belirtti.

23 Nisan'da çelenk sunma törenleri dışında, kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programlarının yapılmayacağının ilan edildiğini anımsatan Kaya, "Kongrelerden ve katıldıkları cenaze törenlerinden utanç duymaları gerekir" dedi.

Kaya, öğrenci ve öğretmenlerin kurallara uyma konusunda daha duyarlı davrandığını belirterek, "Fiziki mesafe koşullarında bu kadar hassassınız, 8. ve 12. sınıflar neden yüz yüze eğitime devam ediyor? Neden yüz yüze sınav yapıyorlar? Neden bu sınıfların dersine giren branş öğretmenlerinin hiçbirini aşılamadınız? Çelenk koymada bile bu kadar hassas davranıyorsanız ki çelenk koyma açık alanda, kapalı alanda sizin yaptığınız zulüm nedir?" diye sordu.