CHP Sözcüsü Haluk Koç, AKP'lilerin yakınlarının kamuya sınavsız olarak atandığına dair 3. “VIP torpil” listesini açıkladı. Listede Bakan İslam'ın emekli olduktan 4 yıl sonra kamuya atanan arkadaşı da var

CHP'li Koç, üçüncü kadro hırsızlığının listesini açıkladı

CHP Sözcüsü Haluk Koç, AKP'li bakan ve milletvekillerinin yakınlarının kamuda torpille işe alındığına dair AKP'li 54 kişinin isimlerinin geçtiği üçüncü “VIP torpil” listesini açıkladı. Koç'un açıkladığı listede Bakan'lar Veysel Eroğlu, Nihat Zeybekçi, Ayşenur İslam, Nurettin Canikli, Cevdet Yılmaz, Ömer Çelik ve Faruk Çelik'in yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Binali Yıldırım ve Bilal Erdoğan'ın isimleri de var.

CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada savcıların harekete geçmemesi durumunda CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın suç duyurusunda bulunacağını belirten Haluk Koç “Çarşı örgütünden terör örgütü çıkaranlar, Sedef Kabaş'ın tweet'inden suç örgütü çıkaranlar bu belgeler karşısında adım atabilecek mi merak ediyorum” dedi.

“AKP yolsuzluk ve rüşvet hırsızlığının yanında kadro hırsızlığı da yapıyor” ifadelerini kullanan Koç, sunduğu ilk listenin KPSS’ye girmeden memur atananlara ait olduğunu söyledi. Diğerinin ise “AKP Vip torpili ile jet hızıyla yükselenler” olarak açıkladı. Koç'un açıkladığı listede yer alan dikkat çekici atamalar şöyle:

TORPİL OLUNCA SINAV GEREKSİZ

>> Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kuzeni Mehmet Şenbabaoğlu sınavsız şekilde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na Bakanlık Müşaviri olarak atandı.

>> Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ablasının torunu Gülsün Özdemir, Temmuz 2012’de Denizli Valiliği’nde özel kalem müdürü yapılarak açıktan memur olması sağlandı.

>> Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yeğeni Ümit Hamal, Denizli Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp sınavsız ve açıktan memur olması sağlandı.

>> Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın sınıf arkadaşı Hatun Özkümüş, 4 yıl önce emekli oldu. İslam’ın Bakan olmasının ardından yeniden görev verilerek, Bakanlıkta daire başkanı yapıldı.

>> AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın oğlu Alaattin Ünüvar (25 yaşında) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na KPSS vb. herhangi bir sınava girmeksizin Bakanlık Müşaviri olarak atandı.

>> AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin yeğeni Bilal Kahveci, Pendik Belediye’sinde işe alındıktan kısa bir süre sonra memur kadrosuyla Karabük İl Bayındırlık Müdürlüğü’ne tayin edildi. Diğer yeğeni Sezgin Kahveci yine Pendik Belediye’sinde işe alındıktan kısa bir süre sonra Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne atandı. Osman Kahveci’nin oğlu Rıdvan Kahveci, Telekomünikasyon Bakanlığı’nda çalışırken TİB’de Daire Başkanlığına atandı. Osman Kahveci’nin gelini Zeynep Kahveci de TBMM’ye atandı.

>> AKP Ankara Milletvekili Ülker Güzel’in gelini Cemre Güzel, Başbakanlık’ta Basın ve Halkla ilişkiler Müşaviri olarak görevlendirildi ve KPSS’siz olarak memur olması sağlandı.

>> AKP Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz’ın eşi Necat Beyaz, Başbakanlık Müşaviri yapıldı.

>> AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın kuzeni Esra Aydın, Zonguldak Valiliği’nde Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanıp sınavsız olarak memur yapıldı. Nisan 2014’te de TBMM Genel Sekreterliği’nde çalışmaya başladı.

>> AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin oğlu Ömer Faruk Tanrıverdi, Ocak 2014’te Avrupa Birliği Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürü olarak atanıp, açıktan memur olması sağlandı.

>> AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın damadı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Başbakanlık Müşaviri olarak atandı.

>> Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal’ın kızı Handan (Bal) Ceylan, Eylül ayında Van’ın Saray ilçesinin bir köyüne öğretmen olarak atandı. Önce Van merkeze görevlendirildi. Kobani olaylarının hemen ardından birkaç haftalık rapor aldı. Sonrasında da babasının devreye girmesiyle Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlatıldı. Kasım’dan bu yana da Ankara’da görev yapıyor. Oysa yeni yönetmeliğe göre ilk atanan öğretmenlerin 3 yıl atandığı yerden ayrılmasına imkan tanınmıyor.

HIZLA YÜKSELENLER
>> TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yeğeni Mustafa Çiçek, TÜRKSAT’ta direktör yapıldı. Yeğeninin eşi Yıldız Çiçek de TOKİ’de uzman olarak göreve başlatıldı. Cemil Çiçek’in diğer yeğeni Çiğdem Çiçek ise MEB’de öğretmenken TRT’ye uzman olarak geçiş yaptı.

>> Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eniştesi Muzaffer Çakar, Bingöl Üniversitesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

>> Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kızının kayını Mustafa Seğer, Orman ve Su İşleri Bakanlığında “Müşavir” yapıldı.

>> Gümrük Bakanı Nurettin Canikli’nin bacanağı Orhan Öğe, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.

>> Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in kardeşi Ramazan Çelik, öğretmen olarak çalışmakta iken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na müşavir yapıldı.

>> Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yeğeni Ali Fuat Eker, Müşavir kadrosuyla Tarım İl Müdürlüğü’nde görevlendirildi.

>> Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in kuzeni Sedat Yenidünya, Bakanlığa bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne KPSS’siz olarak Daire Başkanı yapıldı.

>> Eski Milli Savunma Bakanı ve şimdiki İzmir Milletvekili Mehmet Vecdi Gönül’ün oğlu İbrahim Ömer Gönül, Sermaye Piyasası Kurulu’na müşavir olarak atandı.

>> Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın eniştesi Mücahit Demirtaş (lise mezunu), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müsteşar yardımcısı olarak atandı.

>> AKP’li eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kayını Feyzullah Cihanser Erel, Kemal Unakıtan Bakan olduğu dönemde, Sağlık Bakanlığı’na müsteşar yardımcısı olarak atandı.

>> AKP Sinop eski Milletvekili Cahit Can’ın damadı Seyfullah Aslantürk, Açıköğretim Fakültesinde İktisat Bölümü okumuş olup, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın danışmanlığını yaptı. Ve kısa bir süre önce Başbakanlık Müşavirliği görevine getirildi.

>> Bilal Erdoğan’ın arkadaşı 1981 İstanbul doğumlu Rize kütüğüne bağlı Erkan Kandemir, İnşaat Mühendisliğinden, Sağlık Bakanı Yardımcılığına terfi etti.