CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kasım ayında yapılacak olan Olağan Kurultay'da aday olacağını söyledi. Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerin ardından ise yeni bir değerlendirmede bulunacağını ifade etti.

CHP'li Kuşoğlu'ndan 'Kurultay' yorumu: Kılıçdaroğlu aday olur
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP'de Olağan Kurultay'ın Kasım ayında gerçekleşeceğini söyledi.

Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dair ise "Kılıçdaroğlu aday olur, yerel seçim sonrasında yeni bir değerlendirme yapar" dedi. 

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuşan Bülent Kuşoğlu, CHP'de devam eden değişim tartışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede "Sadece, yarım ağızla ‘Kemal Bey gitsin’i anladık şimdiye kadar değişim taleplerinden" ifadesini kullandı. Kuşoğlu,  "Sadece ‘Kemal Bey gitsin'in bir anlamı yok. Partili de bu bakışı benimsemedi zaten" dedi. 

Kuşoğlu, "Kılıçdoğlu değişmeli mi?" sorusuna verdiği yanıtta şunları söyledi: 

"Kemal Bey bu değişimin, yenilenmenin öncüsü olmuştur. 48'e kadar bunu çıkarmıştır. 48'e 51 yapacak olan kişi ya da kişiler önce adayım desin. Gelsin, nasıl yapacağını göstersin, o koltuğa otursun. Ben de arkasında olurum. Kemal Bey hiçbir zaman ‘Ben bu koltukta devamlı oturacağım. Bundan sonraki dönemde de adayım’ demiyor. Değişim, yenilenme tamam ama ne yönde, nasıl, kimlerle? Sadece, yarım ağızla ‘Kemal Bey gitsin’i anladık şimdiye kadar değişim taleplerinden. Sadece ‘Kemal Bey gitsin'in bir anlamı yok. Partili de bu bakışı benimsemedi zaten."

"CHP'DE OLMASI GEREKEN YANLIŞ POLİTİKALARA ZAMANINDA YANLIŞ DİYEBİLMEK"

Kuşoğlu, parti içinde Kılıçdaroğlu'nun politikaları ile ilgili herhangi bir eleştiri olmadığını belirterek, "Değişim arzusu ya da tartışmaları keşke düşünce bazında olsa. Yani ‘Ben şu yöntemi benimsemiyorum, karşı çıktığım konular şunlar, partinin ya da Genel Başkanın söylediği konuların dışında şunları savunuyorum’ diyebilmeli insanlar. Ama şimdiye kadar öyle bir şey duymadım. Parti veya Kılıçdaroğlu'nun politikalarıyla ilgili hiçbir eleştiri söz konusu olmadı. Kılıçdaroğlu'nun politikalarına 28 Mayıs akşamına kadar belediye başkanlarımız dahil bütün partililer katıldı. Ve ondan sonra da ‘Yanlış şuydu’ denmedi. Halbuki Cumhuriyet Halk Partisi'nin de olması gereken yanlış olan politikalara zamanında yanlış diyebilmek" ifadelerini kullandı.

KURULTAY KASIM AYINDA 

CHP'de il kongreleri sürecinin Ekim ayının sonunda biteceğini, Kasım ayının sonunda ise kurultayın gerçekleşeceğini kaydeden Kuşoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin ise "Kemal Bey aday olur ama yerel seçim sonrasında yeni bir değerlendirme yapar" ifadesini kullandı.

Kuşoğlu şunları söyledi: 

"Kemal Bey 28 Mayıs akşamı ‘Ben bırakıyorum. Ne yaparsanız yapın deseydi bugün parti çok büyük bir kaos yaşardı. Bu büyük bir haksızlık olurdu partiye karşı. 48'e kadar çıkarılmış olan muhalefet hareketine de saygısızlık olurdu. Herkes çok büyük bir yanlış yaptığını, Türkiye'yi tam 48'e getirmişken yani sonuç almaya çok yaklaşmışken bıraktığını söylerlerdi. Ama o şimdi ‘Yakında bir seçim var. Türk siyasetini sağlam bir yere kadar götüreceğim. Karmaşa ve kaos olmadan’ diyor."