CHP'li Murat Bakan, kendisini "FETÖ'nün ikinci paralel yapısını oluşturmaya çalışıyor" sözleriyle hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Orada şimdilik Bakan olarak oturuyor olabilirsin. Unutma, ikimiz de milletvekili adayıyız. Biz Meclis’te hesaplaşacağız" diyerek yanıt verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li Murat Bakan'dan Soylu'ya yanıt: Meclis’te hesaplaşacağız

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, kendisini hedef alan İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili Adayı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Murat Bakan, "Seni ciddiye almak için çok geç Süleyman Soylu. Söylediklerine ve çaresizliğine gülüyorum" dedi.

CHP'li Murat Bakan, şöyle devam etti: "Orada şimdilik Bakan olarak oturuyor olabilirsin. Unutma, ikimiz de milletvekili adayıyız. Biz Meclis’te hesaplaşacağız. Mobbinge uğrayıp intihar eden polislerin de ikinci şarkın da liyakatsiz atamaların da velhasıl kelam Bakanlığın süresince ezdiğin polisin hesabını vereceksin."

"Sana söyleyecek çok şey var, hepsini yüzüne söyledim “Ya Rabbi şükür” dedin" diyen Murat Bakan, "Daha fazlasını duymaya devam edeceksin. Senin kaderin de hak ettiğin de bu. Polis kardeşlerim; sizler beni biliyor, tanıyorsunuz. Bugüne kadar ne savunduk, ne söylediysek arkasındayız. Size söz!" ifadelerini kullandı.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Soylu, dün Haber Global televizyonunda canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP İzmir Milletvekili Bakan'ın, Jandarma Genel Komutanlığı personelinin seçim gecesi görev başında olmalarına dair bir talimata ilişkin paylaşımına yönelik soruya Soylu, "O bahsedilen milletvekili FETÖ'nün Türkiye'deki en temel aparatlarından bir tanesidir. FETÖ'nün temel aparatıdır. Bu bütün bizim istihbarat camiamızda, emniyet camiamızda bu kadar net açık yani" dedi.

Soylu, şunları öne sürdü: "(Murat Bakan) Emniyet içerisinde paralel bir yapı kurmaya çalışan bir anlayışın kendisidir. FETÖ'nün ikinci paralel yapısını oluşturmaya çalışıyor. Bütün sistem elimizdedir. Bütün sistem de yargıya intikal ettirilecektir. Son çerçevesini çiziyoruz. Emniyetin içerisinde FETÖ'den sonra bunlar yeni bir sistem kurmaya çalışıyor. Emniyetin içerisinde yeni bir sistem kurmaya çalıştılar. Biz bu yeni sistemi tespit ettik. Birçoğunu açığa aldık. Birçoğuyla ilgili şimdi şemamız bellidir. Çok net söylüyorum. Murat Bakan bunların başındadır. Bedeli çok ağır olacaktır."

Soylu, açıklamasının devamında "Emniyet içerisinde Murat Bakan'ın bizatihi kendi oluşturduğu, kendi kurguladığı, devletin emniyetini ve devletin istihbaratını hem bozmaya hem de içeride başka bir yapılanmayı oluşturmaya çalışan çok derin bir ağ olduğunu da söyleyebiliriz" iddiasında bulundu.