CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi

CHP’li Özdemir’den Barış Terkoğlu tepkisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, OdaTV haber müdürü, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç’ın adil yargılama ilkesi işletilmeden gözaltına alınması ve tutuklu yargılanmaları kararına tepki gösterdi.

Özdemir, “İktidarın yargıda reform söylemlerinin ve Meclis’te oy birliğiyle çıkardığımız Yargıda Reform düzenlemelerinin uygulamada bir karşılık bulmadığı noktasında hemen her gün yeni hak ihlaline şahit oluyoruz” dedi.

Özdemir ayrıca, 'Birinci Yargı Paketi'nin Meclis’ten geçirilmesinin ardından Adalet Bakanı'nın ortaya koyduğu “en iyi reform uygulamadadır” yaklaşımının sadece bir sözden ibaret olduğunu söyledi.

Özdemir şöyle konuştu:

“En son OdaTV Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu ile bir muhabir, yaptıkları haber nedeniyle gece yarısı baskınıyla, adil yargılama ilkesi işletilmeden gözaltına alındılar ve maalesef tutuklu yargılanacaklar. Yargı reformu sonrasında uygulamada karşı karşıya olduğumuz bu olaylar, Sayın Adalet Bakanının ‘en iyi reform uygulamadadır’ yaklaşımının sadece bir sözden ibaret olduğunu ortaya koymaktadır. Bizim de sıklıkla uyardığımız ve uluslararası raporlara da yansıdığı gibi; uygulamada karşılığı olmayan hiçbir reform söyleminin basın özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, adil yargılama, düşünce ve ifade özgürlükleri bağlamında bir öneminin olmadığını bir kez daha vurguluyorum.”