CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in, Atatürk’e lanet eden imam Mustafa Demirkan’a söz söylemeden Atatürk paylaşımı yapmasına tepki göstererek, “Bu açıklamayı saklayın bir bayram günü yaparsınız” dedi.

CHP’li Özel’den AKP Sözcüsü Çelik’in ‘Atatürk’ paylaşımına yanıt: Bayram günü yaparsınız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter’dan yaptığı açıklamayla AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in Atatürk paylaşımına tepki gösterdi.

Özel, tweetini alıntıladığı Çelik’in, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Zalim ve kafir” diyerek lanet okuyan imam Mustafa Demirkan’a söz söylememesini eleştirdi.

“Ömer Bey, Ömer Bey. Bu açıklamayı saklayın bir bayram günü yaparsınız” diyen Özel, sözlerine şöyle devam etti:

“Ama bugün Atatürk’e hakaret eden Mustafa Demirkan'a bir şey demeli ve hakkında soruşturma açıldığını açıklamalısınız. Yoksa bu rezalete de parti olarak ortak olursunuz!”

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde, Ayasofya'da gerçekleşen ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda, Mustafa Demirkan adlı imam, Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okumuştu.

İmam, Atatürk'e atfen, "Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir" demişti.

Demirkan’ın bu sözleri kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuş, Twitter’da #HaddiniBilMustafaDemirkan etiketi gündemde ilk sıraya yükselmişti.