CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçimlerin erteleneceği iddiasına ilişkin, "Seçimlerin ertelenmesi konusunun kasti olarak tartışıldığını değerlendiriyoruz. Anayasa seçimlerin ertelenmesini savaş halinde mümkün kılıyor. Anayasaya göre seçimlerin yapılması esastır" dedi.

CHP'li Özel: Seçimlerin ertelenmesi konusunun kasti olarak tartışıldığını değerlendiriyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçimlerin erteleneceği iddialarına tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gazete Duvara'da katıldığı programda seçimlerin erteleneceği iddialarına değindi.

Özel, açıklamasında, "Seçimlerin ertelenmesi konusunun kasti olarak tartışıldığını değerlendiriyoruz. Anayasa seçimlerin ertelenmesini savaş halinde mümkün kılıyor. Anayasaya göre seçimlerin yapılması esastır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçimlerin ertelenmesi talebinden bulunan AKP'nin kurucularından Bülent Arınç'a tepki gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Başarır, "Bülent Arınç: “Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir.” Daha enkaz kaldırma çalışması dahi bitmeden seçim fırsatçılığı yapan bu zihniyetten ivedilikle kurtulmamız lazım!" ifadelerini kullandı.