CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ege ve Akdeniz’deki orman yangınları sürerken bir yandan da sel felaketlerinin yaşanmasına ikilim krizine bağlayan yöneticilere tepki gösterdi.

CHP'li Özkan: Afetlerden kendini sıyırmaya çalışan beceriksiz yönetici, sorumlusun

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabı üzerinden Ege ve Akdeniz’deki orman yangınları sürerken bir yandan da sel felaketlerinin yaşanmasına ilişkin olarak, “İklim krizi, hava durumu, küresel ısınma diyerek yaşadığımız afetlerden kendini sıyırmaya çalışan beceriksiz yönetici. Sorumlusun. Hesap vereceksin. Yangın, deprem, sel baskını önlenebilir ve tedbir alındığında zararları en aza indirile bilen afettir” dedi.

Twitter’dan açıklama yapan Özkan, “Allah'ın verdiği aklı ve olanakları kullanacaksın. Uçak alacaksın, etkin yangın denetimi ve söndürme eğitimi ile ormanı koruyacaksın. Sel bentleri ve yeraltı su parkları ile sele hazırlanacaksın. Her akar suyu HES diye görmeyeceksin. Deprem için yapı stokunu ve yaşam alanlarını yenileyeceksin. Türkiye’de var mı yapılan bir şey? Yok” diye kaydetti.

Özkan şöyle devam etti:

“Hangi makamdaysan fark etmez bırakıp gideceksin. Yapan gelecek. Milletin başına bela olmayacaksın. Felaketle mücadele önlemle ve hazırlıkla olur. Küresel iklim krizi deyip saklanmayacaksın. Rezil ve rüsva olurken Türkiye’ye de zulmettiğini gör. Hiçbir vatansever bu zillete katlanamaz.”