CHP'li Engin Özkoç, Millet İttifakı'na katılmak için "Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o zaman destekleyeceğim” diyen Muharrem İnce’ye “Güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP'li Özkoç'tan İnce'ye 'Babacan ve Davutoğlu' yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Millet İttifakı’na katılmak için ‘DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ittifaktan çıkması’ şartına ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV yayınına konuk olan Özkoç, “Biz kesinlikle sizinle yarışmıyoruz. Aslında sizin de bizimle beraber söyledikleriniz farklı şeyler değil. Bu sistem doğru bir sistem değildir. O yüzden bu sisteme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Beraber güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz” dedi.

“KİMİN NE KADAR OY ALDIĞINA BAKMIYORUZ”

İnce’nin DEVA ve Gelecek Partisi için ‘yüzde 1 oyu bile olmayan’ sözlerini değerlendiren Özkoç, “Biz kimin ne kadar oy aldığına bakmıyoruz. Bu güzel ülkede her çeşit görüşü temsil eden siyasi partileri farklı görüşleri temsil eden siyasi partilerin seçimlerde temsil edilmesinden yanayız” ifadelerini kullandı.

Özkoç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz diyoruz ki, biz bu ülkede yaşayan insanların temsil edilme hakları ellerinden alınmıştır cumhurbaşkanlığı sistemiyle yüzde 51 ile. İşte biz bunu ortadan kaldırıp birlikte artık daha demokratik bir seçimin yarışın olabileceği parlamenter sistemi birlikte inşa edelim diyoruz.”

“OLUMLU YANIT VERİYORUZ”

Özkoç, “Yani İnce'ye olumlu bir yanıt veremiyorsunuz öyle mi?” şeklinde sorulan soruya ise, “Hayır çok olumlu bir yanıt veriyoruz. Diyoruz ki sizinle bizim istediğimiz şey eğer cumhurbaşkanlığı sisteminin yerine parlamenter sistemi getirmekse birlikte yol yürümeliyiz” diye yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Sözcü TV'nin konuğu olan Muharrem İnce, Millet İttifakı'na katılması yönünde gelen eleştirilere “Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o zaman destekleyeceğim. Cumhurbaşkanı yardımcılığı filan istemiyorum. At ikisini kenara. Var mı bundan daha iyi teklif? Üç tane cumhurbaşkanı yardımcısı olsun Akşener, İmamoğlu ve Yavaş. Ben gereğini yapacağım” şeklinde yanıt vermişti.