CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açacağını açıkladı. Öztrak ayrıca, "Saray'dan geldiği anlaşılan bir emirle Engin Özkoç'a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi" dedi

CHP'li Öztrak açıkladı: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Saray'dan geldiği anlaşılan bir emirle Engin Özkoç'a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi" diyen Öztrak, "Kimse partimizin bu hakaretleri içine sindirmesini bekleyemez. Engin Özkoç aynı ifadeleri kullanarak iade etmiştir. Genel Başkanımız, AK Parti Genel Başkanı'na ederince dava açmaktadır. Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açmaya karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

"ÖZTRAK'A PLANLI BİR SALDIRI VE LİNÇ GİRİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Öztrak, şöyle devam etti: "Dün TBMM'de son derece utanç verici bir olay yaşadık. Saray'dan geldiği anlaşılan bir emirle Engin Özkoç'a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi. AK Parti grubu tarafından gerçekleştirilen bu planlı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz."

"AK Parti Genel Başkanı, cumhurbaşkanlığı koltuğunun arkasına saklanarak hiçbir edep sınırı gözetmeden sayın genel başkanımıza hakaret etmiştir" diyen Öztak, "'Şerefiz, hain, alçak' deyince sert konuşmuş oluyor cumhurbaşkanı yandaş medyaya göre. Kendi gazeteleri açıkça bunu yazmış" dedi.

Öztrak, açıklamalarına şöyle devam etti:

"AK Parti Genel Başkanı'na soruyoruz; 'Askerimizi hava üstünlüğü olmadan neden İdlib'de dar bir bölgeye hapsoldunuz?' Cevap: 'Bunu soran şerefsizdir?' Biz bu soruları milletimiz adına soruyoruz."

KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN'A DAVA AÇIYOR

"Kimse partimizin bu hakaretleri içine sindirmesini bekleyemez" diyen Öztrak, "Engin Özkoç aynı ifadeleri kullanarak iade etmiştir. Genel Başkanımız, AK Parti Genel Başkanı'na ederince dava açmaktadır. Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açmaya karar vermiştir."