CHP’li Ali Öztunç, AKP'li İBB Meclis Üyesi Hamdullah Arvas'ın Muğla'da bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar ile ilgili attığı "Hikâye aynı özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi" tweeti nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın takipsizlik kararı verdiğini açıkladı

CHP’li Öztunç: Küfür eden AKP’li ise takipsizlik kararı veriliyor

CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yargının ne denli siyasallaştığına ilişkin çarpıcı bir örnek verdi.

AKP'li İBB Meclis Üyesi Hamdullah Arvas'ın Muğla'da bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar ile ilgili attığı "Hikâye aynı özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi" tweeti nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın takipsizlik kararı verdiğini açıkladı.

Öztunç, “Esra Albayrak ile ilgili resen soruşturma açıldı ve tutuklandılar. Aynı şeyi ben Zeynep Şenpınar için de bekliyordum. Tweeti atan AK Partili ise küfrü eden AK Partili ise takipsizlik kararı verilir. Bu çifte standarttır, samimiyetsizlik, bu feryattır. Ben feryat ediyorum” sözleri ile duruma tepki gösterdi.

‘ÇİFTE STANDART, SAMİMİYETSİZLİK’

Esra Albayrak'a sosyal medyada hakaret eden kişilerin tutuklandığına dikkat çeken Öztunç, “Aynı şeyi ben Zeynep Şenpınar için de bekliyordum. Tweeti atan AK Partili ise küfrü eden AK Partili ise takipsizlik kararı verilir. Bu çifte standarttır, samimiyetsizlik, bu feryattır. Ben feryat ediyorum” dedi.

Esra Albayrak'a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Öztunç, İstanbul Cumhuriyet Savcısı İlyas Demircan'ın Hamdullah Arvas hakkında neye dayanarak takipsizlik kararı verdiğini sordu.

‘8 GÜN SONRA TAKİPSİZLİK VERİLDİ’

Öztunç, Zeynep Şenpınar ile ilgili yapılan hakarete takipsizlik veren savcı İlyad Demircan'ı halkın vicdanına bıraktığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başak Demirtaş’a, Canan Kaftancıoğlu’na ve çeşitli kadın gazetecilere yönelik aynı hakaretlerin de aynı cezaya çarpıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Adalet herkese lazım çifte standart olmamalı. Zeynep Şenpınar, 23-24 yaşlarındaydı. Muğla’da katledildi, kadın cinayetine kurban gitti, öldürüldü. Öldürüldükten sonra İstanbul’da AK Partili bir belediye meclis üyesi Hamdullah Arvas ahlaksızca tweet atmıştı. Zeynep kızımızı suçlayıcı tweet atmıştı. O zaman biz suç duyurusunda bulunduk. Bu tip suç duyurularında 5 yıl beklendiği olmuştur ama ilginçtir İstanbul Cumhuriyet Savcılığı yememiş içmemiş 8 gün sonra takipsizlik kararı verdi. Bir genç kız öldürülüyor, o genç kızla ilgili ahlaksızca tweetler atılıyor, atan AKP’li belediye meclis üyesi, şikayetçi olunuyor, takipsizlik kararı veriliyor. İstanbul Cumhuriyet Savcısı İlyas Demircan neye dayanarak takipsizlik vermiştir? Zeynep Şenpınar kızımızla ilgili yapılan o hakarete takipsizlik veren savcıyı kınıyorum, milletin vicdanına bırakıyorum.”