CHP’li Pavey, Mahir’i ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, tutuklu gazetemiz çalışanı Mahir Kanaat ve Diken eski Editörü Tunca Öğreten’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyarete ilişkin bilgi veren CHP’li Pavey, şunları söyledi: “Tunca ve Mahir bir slogan kullanıyor: ‘Dünya 5’ten büyükse, Türkiye de Erdoğan’dan büyüktür. 16 Nisan’da hayır diyoruz’ diyorlar. Tunca ayrıca şunları iletmemi istedi: Haksız bir yere buradayız. Referandumda verilecek oyda çok dikkatli olsun herkes. Çünkü evet oyuyla yaşadıklarımıza potansiyel talip olurlar.”

CHP’li Pavey, Kanaat ve Öğreten’in BirGün ve Evrensel gazetelerini almaya başladığını ifade ederek, “İkisi de dayanışma için çok teşekkür ediyor. Sağlık durumları da gayet iyi. Bu haksızlığın ve adaletsizliğin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Tek yaptıkları şey mesleklerini icra etmekti. 24 gün gözaltında o kadar kötü koşullarda kalmışlar ki, Silivri’nin şartlarından bile memnunlar. Böyle bir ironik durum var aslında” diye konuştu.

Kanaat ve Öğreten’e kitap gönderilmesi çağrısında bulunan CHP’li Pavey sözlerini şöyle noktalandırdı: “Cezaevine her gittiğimde daha genç insanları görüyorum. Bunlar mesleğinin başında gazeteciler, Mahir de Tunca da böyle. Elbette bütün kaygımız, bir an önce iddianamenin hazırlanması ve gazetecilerin hak ettikleri gibi, hukuka uygun bir şekilde tutuksuz yargılanmaları. Mesleğinin başına olan gencecik ve idealist gazetecileri bu durumda görmek, beni çok üzüyor.”

Açıklamaya izin vermediler!

Öte yandan Silivri Birleşik Haziran Hareketi’nin üyeleri, BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ve BirGün avukatları Mahir Kanaat’i ziyaret etti. Kanaat için Silivri Cezaevi önünde yapılmak istenen açıklamaya izin verilmedi. Açıklama, Silivri Eğitim Sen şubesinin binasında gerçekleştirildi.