TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne ilişkin bir soru önergesi hazırlayan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TOKİ’ye ilişkin gündeme gelen hacizler, önceden yaptığı TOKİ evlerinde yaşanan eksiklikler ve sabit aylık ödeme ile ev sahibi olunamamasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Purçu’dan Bakan Kurum'a TOKİ soruları

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Meclis Başkanlığı'na bir soru önergesi vererek, TOKİ'nin yeni sosyal konut projesine ilişkin sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını istedi.

Purçu, inşaat maliyet endeksi bir yılda yüzde 106,87 artmışken, malzeme endeksi yüzde 130,59, işçilik endeksi yüzde 45,67, demir fiyatları ise 6 yılda yüzde 780 civarında artmışken, açıklanan konut projesinin vatandaşa ek maliyet yükleme garantisinin getirip getirmeyeceğini sordu. Purçu önergesinde ayrıca, TOKİ aylık taksit ödemelerinin sabit hale getirilmesi konusunda yapılan bir çalışma olup olmadığını sordu.

'TOKİ'NİN KASASI BOŞ'

Önceki TOKİ konutlarında işçiliğin çok kötü olduğu, kullanılan malzemenin çok kalitesiz olduğu şikâyetleri gündeme sıkça yansırken; yeni projede bunun önüne geçmek için bir denetleme mekanizması olup olmayacağını soran Purçu, TOKİ’nin bu kadar şikâyetlere ve açılan tazminat davalarına maruz kaldığı bir dönemde kasasının boş olmasını ve banka hesapları üzerinde 14 adet ayrı haciz olmasına da dikkat çekti.

Purçu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a şu soruları yöneltti:

►TOKİ son olarak kamuoyu ile paylaştığı Sosyal Konut Projesi’nde taksitlerin her yıl memur maaşına endeksli hale getirilmesi yeni bir ödeme mağduriyeti yaratmayacak mıdır?
►Ekonominin “ışıl ışıl” ve canlı olduğunu iddia edilen bir dönemde konut taksitlerinin aylık ödemelerinin memur maaşına endeksli olmasının gerekçeleri nedir?
►Yüksek enflasyon karşısında dar gelirlilerin yaşadığı sıkıntılarda dikkate alınarak, TOKİ aylık taksit ödemelerinin sabit hale getirilmesi konusunda yapılan bir çalışma var mıdır?