CHP’li Sarıbal, seçim öncesinde yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: Sen önce 25. yılında olduğumuz Sivas acısının, Roboski’nin, Ali İsmail’in, 10 Ekim’in, Soma’nın, Tahir Elçi’nin katillerini bul

CHP’li Sarıbal, Erdoğan’a seslendi: Ali İsmail’in, Tahir Elçi’nin katillerini bul!

MELİS GÜNDEN

CHP Parti Meclisi Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, bu pazar yapılacak seçimlere yönelik açıklamasında Erdoğan’a, “Haziran size iyi gelmiyor. Acıların, mağdurların, yoksulların, emeğin ve vicdanın ittifakı sizi gönderecek” ifadeleriyle seslendi.

CHP’li Sarıbal, açıklamasında 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra Türkiye’de yaşananlarla da değindi. CHP’li Vekil, şu ifadeleri kullandı: “32 bin 180 kamu görevlisi ise görevlerinden uzaklaştırıldı. 159 gazeteci tutuklandı. 12 Eylül darbesinde bile görülmeyen şekilde sayısız medya kuruluşlu kapatıldı, yüzlerce derneğin çalışmaları durduruldu. Bununla da kalmadı elbette…5 binden fazla akademisyen üniversitelerden uzaklaştırıldı… Eğitim sistemi bilinçli olarak dönüştürülürken aydınlanmacı eğitimciler, barış isteyen akademisyenler doğrudan hedef alındı.”

‘Çözüm, emek, vicdan yok’

AKP’nin 16 yıllık iktidarı boyunca izlediği politikaları yanlış bulduğunu kaydeden Sarıbal, “İslam eksenli ayrımcı ve baskıcı tutumu sonucunda ülkemiz bir yandan ekonomik çöküşün, öte yandan toplumsal bir kopuşun, çıkar ve rant kavgası nedeniyle darbenin eşiğine geldi” dedi.

Sarıbal, AKP’nin Gezi Direnişi’nde yaşananlardan beri umduğu başarıyı yakalayamadığını ve ülkedeki sorunlara çözüm üretmediğini belirterek, “Tüm acılardan, ölümlerden, katliamlardan, şehitlerimizden siyasi malzeme çıkarmak kendi mağdur ettiği insanları kriminalize etmek; yerli, Sünni ve milli olmayan herkesi düşman görmek, terörize ettiği insanları terörle suçlamak, suç isnat etmek… Yani ne ararsanız var. Ama çözüm yok, emek yok, merhamet yok, vicdan yok, adalet yok” diye konuştu.

‘O uzay aracına bindireceğiz onu’

CHP’li Vekil, AKP’nin her şeyi askıya alıp yalnızca kendi iktidarını düşündüğünü vurgulayarak, “Muharrem İnce fizik, teknoloji dedikçe saçmalıyor. Astronot diyor, kendi uzay aracımızı yaptık diyor. Nerede o araç? Ona bindireceğiz onu” ifadelerini kullandı.

Sarıbal, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Sen önce 25. yılında olduğumuz Sivas acısının, Roboski’nin, Ali İsmail’in, 10 Ekim’in, Soma’nın, Tahir Elçi’nin katillerini bul. Çocuk tecavüzcüsü yandaş vakıfları kapat.”