CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, "Türkiye, Cumhuriyet tarihi boyunca faizlerin ana parayı geçtiği tek dönemi yaşıyor. Türk tarihinin en faizci hükümeti, faiz düşürdüğünü iddia ediyor. Tutturabildikleri hiçbir şey yok" dedi.

CHP'li Şener'den iktidara 'ekonomi' tepkisi: Tutturabildikleri hiçbir şey yok

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, iktidarın, ekonomi politikalarına "Çin modeli" yerine, "yerli ve milli" olarak nitelendirdiği "Türkiye Ekonomi Modeli" adını vermesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İhracatta gelecek yıl 10 milyar dolarlık artış öngörüldüğünü belirten Şener, bu tutarla ihracatta destan yazılamayacağını söyledi.

Şener, dış ticaret ve cari işlemler açığı verilerine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Cari açığı kapatacağız derken patlatmışsınız. Tarihi rekor. O zaman iddialarınız tutmamış, tam tersine çıkmış. Bu modeli niye devam ettirmeye çalışıyorsunuz? Faiz diyorsunuz, tefeci faizi ile dışardan borçlanıyorsunuz. Türkiye, Cumhuriyet tarihi boyunca faizlerin ana parayı geçtiği tek dönemi yaşıyor. Türk tarihinin en faizci hükümeti, faiz düşürdüğünü iddia ediyor. Tutturabildikleri hiçbir şey yok. 'Dünyada enflasyon var' diyorsunuz ama bize benzeyen ülkelerde enflasyon ortalama yüzde 10. Bizde 8 katı; yüzde 86."