CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan'ın Meral Akşener'e yönelik sözlerine ilişkin "Sokağa açıkça 'muhalefete karşı linç girişiminde bulunun' çağrısı yapıyor" dedi.

CHP'li Tanrıkulu'ndan, Erdoğan'ın Akşener'e yönelik sözlerine tepki: Açıkça 'muhalefete karşı linç girişiminde bulunun' çağrısı yapıyor

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik "Gelin Hanım dua et ki, Rize'de çok ileriye gitmeden ders verdiler, bunlar iyi günler, daha neler olacak neler..." sözlerini değerlendirdi. Tanrıkulu, "Sokağa açıkça 'muhalefete karşı linç girişiminde bulunun' çağrısı yapıyor" dedi.

ACİLEN DÜZELTİLMESİ LAZIM

"Bu çağrıdan sonra sokağın ne yapacağı hiç belli olmaz. İnsanlar durumdan vazife çıkartırlar" diyen Tanrıkulu, "Sokağa böyle bir çağrıyı Cumhurbaşkanı yapamaz, Sayın Cumhurbaşkanının bu sözlerini acilen düzeltmesi lazım, çok acil bir biçimde düzeltmesi lazım" çağrısında bulundu.

Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlar iyi günler, daha neler olacak neler?' bakın bu sözlerin gittiği yer, bu işleri takip eden, bilen ve izleyen bir kişi olarak söylüyorum, sokağa böyle bir çağrıyı Cumhurbaşkanı yapamaz, hiçbir biçimde yapamaz. Tek yapacağı iş bu işin yanlış olduğunu söylemeseydi. Siyasette nezaket ve sağduyu kaybedilemez. Türkiye’nin bu kutuplaştığı ortamda, bu gerginleştiği ortamda sokak bu çağrıyı çok farklı bir biçimde alır ve alabilecek onlarca, yüzlerce, binlerce insan var. Cumhurbaşkanının yapması gereken Türkiye’de birliği, bütünlüğü korumaktır, insanları sağduyuya çağırmaktır. Sokak hareketlerinden herkesin uzak durmasını sağlamaktır. Bunun dışında kendisi sokağa davetiye çıkartamaz, hiçbir biçimde çıkartamaz. Siyasetçiler nasıl sokağa çıkacaklar? Nasıl propaganda yapacaklar? Nasıl yapacaklar?

Türkiye hiçbir zaman yakın siyasi tarihimizde ve kendi siyasi tarihimizde bir Cumhurbaşkanının ağzından, bir siyasetçinin ağzından böyle sözler işitmemişti. Evet ben Sayın Cumhurbaşkanını ve Adalet ve Kalkınma Partisi Yetkililerini sağduyuya davet ediyorum. Acilen bu sözlerinin düzeltilmesi lazım. Acilen düzeltilmesi lazım. Türkiye karanlık bir döneme doğru hızla sürükleniyor. Bu sözler çok ağır sözlerdir, düzeltilmesi lazım. Yoksa kimse önümüzdeki dönemde ne olacağını kestiremez."