CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, THY'nin Diyarbakır'a yaptığı uçuş sayısının yetersiz olduğuna dikkat çekerek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Tanrıkulu, "Diyarbakır’a bu kadar az uçuş verilmesi bölgenin ve ilin kimliğinden mi kaynaklanmaktadır?" diye sordu.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li Tanrıkulu, THY seferlerini Meclis'e taşıdı: Diyarbakır'a az uçuş verilmesinin izahı nedir?
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgiin Tanrıkulu, Türk Hava Yolları'nın (THY) hem Diyarbakır hem de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uçuş sayısının az olmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. 

Diyarbakır'ın nüfusunun 2 milyona yaklaştığına dikkat çeken CHP'li Tanrıkulu, Diyarbakır’a 34 uçak seferi yapıldığını hatırlattı. 

Bölgede yaşayanların uçuş sayısının az olması sebebiyle mağduriyet yaşandığına vurguda bulunan Sezgin Tanrıkulu, "Diyarbakır’a bu kadar az uçuş verilmesi bölgenin ve ilin kimliğinden mi kaynaklanmaktadır?" diye sordu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesinde yer verdiği sorular şu şekilde: 

  • 24.06.2023 – 03.07.2023 tarihleri arasında Türk Hava Yolları yurt içi toplam kaç sefer gerçekleştirmiştir? Bölgelere ve havalimanlarına göre sayısal dağılımı nedir?
  • Türk Hava Yolları yurt içi uçuş programlarını ve uçuş sıklığını hangi kriterlere göre belirlemektedir?
  • Yurt içi uçuş sayısının illerin nüfus ve yolcu hareketliliğine yeniden planlanması gündeminizde midir?
  • Diyarbakır, Van ve Mardin illerine bu kadar az uçuş verilmesinin gerekçesi ve izahı nedir?
  • Diyarbakır’a bu kadar az uçuş verilmesi bölgenin ve ilin kimliğinden mi kaynaklanmaktadır?
  • Diyarbakır’a bu kadar az uçuş verilerek Diyarbakırlıların mağdur edilmesinde sorumluluğu ve ihmali olanlar kim ya da kimlerdir?
  • Nüfusu 1 milyonun üzerinde hatta 2 milyona yaklaşan Diyarbakır ve bölgede diğer iller olmak üzere, az sayıda uçuş sebebiyle, yaşanan mağduriyetin ivedi olarak giderilmesi için ne tür somut önlemler alınacaktır?