CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasama yılı açılış toplantısına katılacak olması nedeniyle TBMM’de alınan güvenlik önlemleri için, "Cumhurbaşkanı Meclis'e gelecek diye Meclis'te sıkıyönetim ilan etmenin bir âlemi var mı? Burası sizin sarayınız değil ki, burası milletin temsilcilerinin yeri" dedi.

CHP'li Tekin'den Meclis'teki Erdoğan 'önlemlerine' tepki: Burası sizin sarayınız değil

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM’nin yasama yılı açılış toplantısına katılacak olması nedeniyle alınan güvenlik önlemlerine tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Tekin, "Cumhurbaşkanının Meclis’e gelişinde bu kadar tedbire ne gerek var? Personel aracını park edecek yer bile bulamıyor. Koridora dahi çıkması yasaklanıyor. Burası sizin sarayınız değil ki, burası milletin temsilcilerinin yeri. Yani Milletin yeri" dedi.

“TÜM PERSONEL ÇILDIRMANIN EŞİĞİNE GELMİŞ”

Tekin’in açıklaması şöyle:

"Bugün, personele Meclis' te büyük eziyet yaşatıldı; Neymiş efendim, Sayın Cumhurbaşkanı Meclis'e gelecekmiş; buyursun, gelsin. Her zaman söylüyoruz, korkmasın, burada ona karşı bir sıkıntı olmaz. Cumhurbaşkanı Meclis'e gelecek diye Meclis'te sıkıyönetim ilan etmenin bir âlemi var mı? Tüm personel çıldırmanın eşiğine gelmiş. Buna kimsenin hakkı yok. Cumhurbaşkanı Meclis'e gelecek diye Meclis'te sıkıyönetim ilan etmenin bir âlemi var mı? Tüm personel çıldırmanın eşiğine gelmiş. Buna kimsenin hakkı yok. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin geldiği durum budur. Biz vesayet derken, tek adam derken tam da bunu söylüyoruz."


VEKİLLERE ERDOĞAN İÇİN TEST UYARISI

Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından özel gündemle saat 14.00’te toplanacak olan Genel Kurul'un açılış konuşmasını AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Genel Kurul, Erdoğan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından 6 Ekim Salı günü açılmak üzere kapanacak.

Genel Kurul öncesi AKP Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı, AKP'li vekillere Covid-19 testi yaptırmaları için bir mesaj iletti.

Söz konusu mesajda şöyle denildi:

"CUMHURBAŞKANIMIZ VE GENEL BAŞKANIMIZ SN. RECEP TAYYİP ERDOĞAN 'IN HİTAPLARIYLA 1 EKİM 2020 PERŞEMBE GÜNÜ AÇILACAK TBMM GENEL KURULU'NA KATILACAK MV.LERİMİZİN;

30 EYLÜL 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ 08:00 - 14:00 SAATLERİ ARASINDA;

TBMM HASTANESİNDE VEYA

BULUNDUKLARI İLLERDE

COVID-19 TESTİ YAPTIRMALARI; VE SONUÇLARINI EN GEÇ PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 12:00'DEN ÖNCE ALMIŞ OLMALARI GEREKMEKTEDİR.

TEST SONUÇLARINA GÖRE;

MİLLETVEKİLLERİMİZİN

PERŞEMBE GÜNKÜ 4.YASAMA YILI AÇILIŞINA KATILMALARINI ÖNEMLE RİCA EDERİM."