Bamya üreticileri, yaşadıkları ekonomik sıkıntılar ve girdi maliyetlerinin artması sebebiyle yol kapatıp eylem yapmıştı. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Çiftçilerimize karşı kulakları sağır, gözleri görmeyenler unutmasınlar ki üreticilerimiz sahipsiz değildir" dedi.

CHP'li Tezcan'dan eylem yapan bamya üreticilerine destek



BERKAY SAĞOL

Aydın Koçarlı’da bamya üretimi yapan çiftçiler, 20 gün içerinde yüzde 35 düşen fiyatlardan dolayı mağdur oldu. Girdi maliyetlerinin artması ve yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle bamyaları yola döküp eylem yapan üreticilere CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan destek verdi.

Çiftçinin toprağa muhtaç hale geldiğini belirten Tezcan, "Aydın Koçarlı ilçesinde bamya üreticileri yaşadıkları ekonomik sıkıntılar ve girdi maliyetlerinin artması nedeniyle seslerini duyurmaya çalışmış, tepkilerini ürünlerini sokağa dökerek göstermiştir. Saray rejimi, dün olduğu gibi yine çiftçileri görmezden gelerek bamya üreticilerini yoksulluğa terk etmiştir. AKP döneminde iki Trakya büyüklüğündeki toprak ekilemez hale gelmiş, Sivas'ın nüfusundan fazla çiftçi de üretimi bırakmıştır. Çiftçi toprağa muhtaç, toprak çiftçiye muhtaç hale getirilmiştir" diye konuştu.

Saray rejiminin ithalat lobisine teslim olduğunu vurgulayan Tezcan, "Bu çığlığa toplumun her sorununa duyarlı olan belediyelerimiz sessiz kalmamış, üreticilerimizin yanında olmuştur. Önceki yıllarda portakal, patates, erik, nar ve çilek üreticilerinin tarlada kalan ürünlerini satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtan Aydın Büyükşehir Belediyesi bu kez de bamya üreticilerinin bin bir emekle yetiştirdiği ürünleri alarak yine ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını açıklamıştır. Çiftçilerimize karşı kulakları sağır, gözleri görmeyenler unutmasınlar ki üreticilerimiz sahipsiz değildir, ilk seçimden sonra da alın terinin, emeğinin karşılığını hak ettiği şekilde alacaktır" dedi.

chp-li-tezcan-dan-eylem-yapan-bamya-ureticilerine-destek-758611-1.