Açık adres yerine 9 haneli adres kodu uygulanması “Seçim öncesi hile hazırlığı mı?” sorusunu akıllara getirdi. CHP’li Toprak, “Seçmen kütüklerini adres ve isim bilgisiyle kontrol edilemez hale getirerek bugünden kaybedecekleri malum bir seçim öncesi hile hazırlığı yapılıyor” dedi.

CHP’li Toprak: ‘Seçim öncesi hile hazırlığı yapılıyor’

Haber Merkezi

Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “9 rakamlı adres kodu” uygulamasının yeni bir fişleme hazırlığı olduğu iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Seçmen kütüklerini adres ve isim bilgisiyle kontrol edilemez hale getirerek bugünden kaybedecekleri malum bir seçim öncesi hile-sahtekârlık hazırlığıdır” dedi.

Türkiye ve dünya gündem ile ekonomi ana başlıkları altındaki değerlendirmelere yer verdiği 'Haftalık Değerlendirme Raporu'nu kamuoyu ile paylaşan Toprak, “İktidar, ‘9 rakamlı adres kodu’ adı altında yeni bir izleme-gözetleme düzenlemesini uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Bu düzenleme ile tüm adresler 9 rakamlı bir koda indirgenerek Adres Kayıt Sistemi’ne yüklenecek. Böylece o adresle ilgili tüm bilgiler veriler, ziyaretler, gönderiler, kişisel ve özel hayat verileri takibe alınacak. Bu sistemin adı dijital fişlemeli polis devletidir ve seçmen kütüğünün kontrolü olanaksız hale gelecek” değerlendirmesinde bulundu.

Seçimlerde sahte seçmen yazımının kolaylaşacağını ve bunun denetlenemeyeceğini de hatırlatan Toprak'ın raporunda, “Sokağındaki, mahallesindeki, apartmanındaki kişilerin rakam kodlarını bilemeyeceği için adresin, apartmanın, seçmen kütüğünün kontrolü olanaksız hale gelecek. İktidar, seçmen kütüklerini adres ve isim bilgisiyle kontrol edilemez hale getirerek bugünden kaybedecekleri malum bir seçim öncesi hile-sahtekârlık hazırlığıdır” ifadeleri yer aldı.