Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Büyükşehir Yasası tarıma zarar verdi" sözlerini Meclis gündemine taşıyan CHP'li Seyit Torun, " Eleştirilerinizi bu teklifi şiddetle savunan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştınız mı?" diye sordu.

CHP'li Torun'dan Pakdemirli'ye: Yasaya yönelik eleştirilerinizi Erdoğan ile paylaştınız mı?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Büyükşehir Yasası tarıma zarar verdi" ifadesini Meclis gündemine taşıdı. Torun, Bakan Pakdemirli'ye "Yasaya yönelik eleştirilerinizi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştınız mı?" diye sordu.

CHP Ordu Milletvekili Torun, "Büyükşehir Yasası tarıma zarar verdi" ifadelerine ilişkin, Bakan Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu. Torun, söz konusu kanunun 2012'de CHP'nin tüm itirazlarına rağmen kabul edildiğini hatırlatarak "Bu açıklama, iktidarın yerel yönetim politikalarındaki beceriksizliğinin 8 yıl sonra gelen itirafıdır” dedi.

Torun, Pakdemirli'nin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Büyükşehir Yasası, maalesef tarıma zarar verdi. Bu konuyla alakalı çalışma da yapılıyor bizim partimiz tarafından, biz de buraya katkı koyuyoruz. Özellikle tarımsal faaliyetlerin daha düzenli sürdürülebilmesi maksadıyla Büyükşehir Yasası’nda da bazı tadilatlara ihtiyaç var" açıklamasını yaptığını aktardı. Torun, Bakan Pakdemirli’ye, "Kullandığınız bu ifadeler, 6360 sayılı yasanın ülkemize verdiği zararın 8 yıl sonra gelen itirafı niteliğindedir” diyerek tepki gösterdi.

"ELEŞTİRİLERİNİZİ, YASAYI ŞİDDETLE SAVUNAN ERDOĞAN İLE PAYLAŞTINIZ MI?"

Torun, kanun teklifi sırasında Başbakan olan Erdoğan'ın teklifi şiddetle savunduğunu hatırlatarak, Pakdemirli'ye şu soruları yöneltti:

►Açıklamanızda belirttiğiniz üzere, ‘Büyükşehir Yasasının tarıma verdiği zararlar’ hakkında bilgi verebilir misiniz?

►Büyükşehir Yasasında ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiğiniz ‘tadilatlar’ nelerdir?

► "Büyükşehir Yasası" ile ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde yapılan yeni çalışmanın çerçevesi nedir, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bu çalışmaya hangi katkıları sunmaktasınız?

► Büyükşehir Yasası’na yönelik eleştirilerinizi, 2012 yılında Başbakan sıfatıyla bu teklifi şiddetle savunan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştınız mı, Kabine toplantılarında gündeme getirdiniz mi? Konuyu Erdoğan ile paylaşmadıysanız ya da Kabine toplantılarında gündeme getirmediyseniz nedenini açıklayabilir misiniz?

►Sorumluluk makamında bulunan bir Bakan olarak, ‘Büyükşehir Yasası’na yönelik eleştirilerinizin gereklerini ne zaman ve nasıl yerine getireceksiniz?”