CHP Esnaf Masası Heyeti’nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kentlerine gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Tutdere, “Bölgenin en önemli sorunlarından biri hukuksuzluk. Türkiye'yi, hukuk tanımaz iktidardan hep beraber kurtaracağız” dedi.

CHP’li Tutdere: Türkiye’yi hukuk tanımaz iktidardan kurtaracağız

BirGün/Ankara

CHP Esnaf Masası Heyeti Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında 10 milletvekili ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan illere ziyaretlerine devam ediyor.

CHP Adıyaman Abdurrahman Tutdere, Esnaf Masası Heyeti’nin gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında bölge halkından dinledikleri sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tutdere, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en önemli sorunlarından birinin adaletsizlik olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Mardin halkı, kendi iradesine daha önce kayyumlar vasıtasıyla yapılan müdahaleleri reddettiğini ifade etmişti. Bugün de özellikle hem Gergerlioğlu hakkında TBMM’de fezlekenin okunması ve milletvekilliğinin düşürülmesi, akabinde de HDP hakkında kapatılma davası açılmış olması bölgede ciddi bir tedirginlikte yaratmış durumda. Bölge halkının en büyük beklentisi iradelerine devlet tarafından saygı duyulması. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise ve siyasi partiler de demokrasinin vazgeçilmez unsurları ise burada yasalara göre kurulan partilerin de yaşamasına fırsat tanımak lazım.”

EYLEM VE SÖYLEMLERİ ÇELİŞKİLİ

Demokrasiyi siyasi partilerin güçlendirdiğine dikkat çeken Tutdere, siyasi partilerin örgütlenme özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerekirken tam tersi uygulamaların söz konusu olduğunu ifade etti. İnsan Hakları Eylem Planı’nın açıklandığı bir dönemde iktidarın eylemleri ile söylemleri arasında büyük bir tutarsızlık olduğunu savunan CHP’li Tutdere, şunları kaydetti:

“Bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması, bir siyasi partiye alelacele kapatma dava açılması bölge halkı tarafından ciddi anlamda tedirginlikle karşılanıyor. Biz de buradan bir kez daha şunu ifade etmek istiyoruz. Türkiye’nin her yerinde, ne olursa olsun milletin özgür iradesine başta iktidar olmak üzere herkesin saygı duyması lazım. Yurttaşlarımız CHP’nin Türkiye’nin birleştirici gücü olduğundan çok eminler ve bizden çok büyük beklentileri var. Türkiye’yi bu gerçekten hukuk tanımaz demokrasiden nasibini almamış olan iktidardan inşallah hep beraber kurtaracağız.”