CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında ‘siyasal ve askeri casusluk’ ve ‘FETÖ'ye yardım ve yataklıktan 25 yıl hapis cezası verildi. CHP karara sert tepki gösterdi.

CHP'li vekil Enis Berberoğlu tutuklandı

MİT TIR'ları davasında Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi. Tutuklanan Berberoğlu, "Bir haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bu cezayı bana verenler şunu bilsinler ben bu cezayı girer vatanım için yatarım. Bir gazetecilik faaliyeti elde hiçbir delil olmamasına rağmen cezalandırıldı. Bu kararı verenler utansın" dedi. Berberoğlu, polisler tarafından cezaevine götürüldü.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında ‘siyasal ve askeri casusluk’ ve ‘Fethullahçı Terör Örgütü’ne yardım ve yataklıktan’ 25 yıl hapis cezası verildi. Önce müebbet hapis verilen Berberoğlu’nun cezası daha sonra 25 yıla düşürüldü. Bugün davada 6. duruşmada görülüyordu. Can Dündar ve Erdem Gül’ün de yargılandığı davada Berberoğlu’nun dosyası ayrılarak hapis cezası verilen Berberoğlu duruşma salonunda bulunuyordu. Hakkında tutuklama kararı verilen Berberoğlu gözaltına alındı.

Enis Berberoğlu kararın ardından yaptığı açıklamada, “Hukukun katledildiğini defalarca gördük. Bir haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bu cezayı bana verenler şunu bilsinler ben bu cezayı girer vatanım için yatarım. Bir gazetecilik faaliyeti elde hiçbir delil olmamasına rağmen cezalandırıldı. Bu kararı verenler utansın” dedi. Çağlayan Adliyesi’ndeki işlemleri tamamlanan Berberoğlu daha sonra Maltepe Cezaevi’ne sevk edildi.

Mahkemenin kararından sonra adliyeden önce Oya Berberoğlu’nun ayrıldı. Yaklaşık 40 dakika sonra da Enis Berberoğlu’nu cezaevine götüren polis araç konvoyu adliyeden çıkış yaptı.

Maltepe Cezaevi’ne götürülen Enis Berberoğlu’nun güvenlik gerekçesiyle arka kapıdan cezaevine alındı. Polislerin cezaevi önünde önlem aldıkları görüldü. Aralarında milletvekillerinin bulunduğu CHP’liler de Maltepe Cezaevi önüne gitti.

BERBEROĞLU: BUNU YARATANLAR UTANSIN

Enis Berberoğlu adliye koridorunda kısa bir açıklama yaptı. Enis Berberoğlu açıklamasında "Adaletle hiç alakası olmayan odalarda, hukukun katledildiğini defalarca gördük. Mahkemeler seri katil gibi masumları yargıladı, içeri attı, unutmaya çalıştı. Biz buraya mağdurlar için geliyorduk, şimdi kendimiz için geldik. Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağız. Olmadık bir işten, haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL: FAŞİZMİN TESCİLİDİR

Berberoğlu hakkındaki tutuklama kararı sonrası CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla olağanüstü toplantı kararı aldı. Parti, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP MİLLETVEKİLLERİ, GENEL KURUL'U TERK ETTİ

Tutuklanmanın ardından toplanan CHP Grubu çıkışı açıklama yapan CHP Grupbaşkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Alınan karar etkin olan faşizmin tescilidir" dedi.

CHP'LİLER GENEL KURUL'U TERK ETTİ

Özgür Özel'in açıklamalarının ardından CHP'li milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nu terk etti.

ERDOĞAN'IN YANINA KALMAYACAK

Enis Berberoğlu hakkındaki tutuklama kararının ardından ilk resmi açıklama ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay'dan geldi. Altay, "Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Bu bütün topluma da bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa yapılabilecek bir uygulama ile karşı karşıyayız. Gerek CHP gerek diktatör karşıtları bu güzel ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyeceklerdir." dedi.

Altay sözlerini şöyle sürdürdü; "Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır. Erdoğan unutmasın, bu millet ve CHP onun yaptıklarını yanına bırakmayacaktır. Türkiye dünyada 180 ülke arasında basın özgürlüğü noktasında 155'inci sıralara kadar inmişken AK Parti'nin uygulamaları bir korku imparatorluğu oluşturma çalışmaları nafiledir. Önünde daha İstinaf Mahkemeleri süreci varken Enis Berberoğlu bugün bu adliyede, yürütmenin Gladyosu şeklinde karar veren hakim tarafından tutuklanıyorsa bu tuzun koktuğu yerdir."

CAN DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Kararın açıklanmasının ardından sosyal medya hasabından açıklama yapan Can Dündar: "Türk milleti" adına değil,"AKP devleti" adına..
Bir utanç kararı..." ifadelerini kullandı.

BERBEROĞLU'NUN FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, cezaevine götürülmek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın polis merkezine getirildi. Avukatı Murat Ergün, Berberoğlu'nun burada çektiği bir fotoğrafı paylaşaşarak şu yorumu yaptı:

"Adliye polis Merkezi; Müebbet hapis cezası verilip sonra 25 yıl hapis cezasına çevrilen müvekkilim, dostum CHP'li vekil sizce neye gülüyor?"

chp-li-vekil-enis-berberoglu-hakkinda-tutuklama-karari-303523-1.

BERBEROĞLU'NUN EŞİNDEN AÇIKLAMA

Tutuklanan CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu adliye önünde açıklama yaptı.

Adliyedeki polis merkezinde eşinin yanından çıkan Oya Berberoğlu yaptığı açıklama, "Morali gayet iyi. Zaten Türkiye'de hukukun h'si yok. Protesto ediyorum çok büyük haksızlık. Enis içeriye giriyor ancak burada CHP tutuklanmıştır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu telefonla arayan CHP lideri, “Moralini bozma arkandayız. Özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. CHP liderinin kısa süre içinde konuya ilişkin basın açıklaması yapması bekleniyor.