CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen sene yanan ormanlık araziye gitti. İnceleme yapan vekiller, “Kesimlerle ilgili yapılan ciddi usulsüzlüklerle ilgili pis kokular alıyoruz” dedi.

CHP'li vekiller yanan ormana gitti: Usulsüzlükler için pis kokular alıyoruz

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçtiğimiz yıl yanan ormanlık alana giden CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, burada inceleme yaptı.

Hava filosunun olmayışına dikkat çeken vekiller, aradan bir yıl geçmesine rağmen konuyla ilgili bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Burak Erbay, hava filosuyla ilgili ihale yapılmasını talep ederek, "Yapılan kesimlerle ilgili de çok ciddi duyumlar alıyoruz. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Ormanlar yandığı için zaten içimiz yandı. Şimdi de kesimlerle ilgili yapılan ciddi usulsüzlüklerle ilgili pis kokular alıyoruz. Bunun yakından takipçisi olacağız." dedi.

Ali Mahir Başarır ise yaz aylarının gelmesine işaret ederek bir önlem alınmadığını vurguladı. "Hala helikopterimiz yok, hala yangın söndürme uçağımız yok. Bu Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesini yani olağanüstü hallerde, felaketlerde yani doğal afetlerde ivedilikle çözülmesi gereken olaylarda kullanılması gereken maddeyi siz doğru dürüst kullanmıyorsunuz." diyen Başarır yetkilleri uyardı.

Başarır şöyle devam etti:

"Siz bu maddeyi yangın uçağı ve yangın helikopteri dışında her şeyde kullandınız; Osmangazi Köprüsü’nde kullandınız, tren yolu ihalelerinde kullandınız, otoyol ihalelerinde kullandınız. Keşke bir de helikopter, uçak alıverseydiniz. Buradan uyarıyoruz, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında çok geç kalabiliriz. Ormanlarımız yanmasın, hemen müdahale edebilelim. Bu yüzden de helikopter ve uçak şart. Eğer bu pazarlık usulü 21/b maddesini kullanacaksanız burada kullanın!”