CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İzmir Menemen’e bağlı Göktepe Köyü’nde köy bakkalına girerek fiyat artışlarının köylere nasıl yansıdığını sordu.

CHP'li Yalım'ın dinlediği köy bakkalı: Hep öteleye öteleye ödüyor vatandaş

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın ziyaret ettiği bir köy bakkalı, “Vatandaş almış olduğu asgari ücretle çocuk mu okutacak, kendi ihtiyaçlarını mı görecek?” diye sordu.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İzmir Menemen’e bağlı Göktepe Köyü’nde vatandaşları ziyaret etti. Bir köy bakkalına giren Yalım, fiyat artışlarının köylere nasıl yansıdığını sordu. Yalım, şunları söyledi:

“İzmir Menemen ilçemize bağlı Göktepe köyündeyiz. Kahvemizi ziyaret ettik, bakkalımızı ziyaret ettik. Özellikle gıda artışlarından dolayı sorma ihtiyacı duydum. Sordum veresiye defteri vesaire var mı diye. Önce bu defteri gördüm. Bakkal Mehmet kardeşimiz dedi ki; bu birincisi bu bir şey değil dedi. Maalesef bu koskocaman ansiklopedi gibi olan veresiye defteri çıkarınca gerçekten vatandaşın gıda alamayışından dolayı veresiye defterlerinin günden günde çoğaldığını görüyoruz. Mehmet kardeşim nasıl olacak bu, vatandaş ödeyebiliyor mu?”

Bakkal ise şu yanıtı verdi:

“Ödeyemiyor. Yarısını alıyoruz, yarısını almıyoruz. Hep öteleye öteleye ödüyor vatandaş. Sonucumuz vahim yani. Vatandaş almış olduğu asgari ücretle çocuk mu okutacak, kendi ihtiyaçlarını mı görecek? Ne yapacak yani? Esnaf olarak ne yapıyoruz, kısıtlamaya çalışıyoruz. Diyoruz ki 'kardeşim senin durumun bu, 250 liralık alışveriş yapabilirsin' diyoruz. Dengeli gitmeye çalışıyoruz. Hem senin kendi açından hem benim açımdan kısıtlamaya çalışıyoruz. Bugün 500 lirayı veremeyen adam yarın bin lirayı öbür gün iki bin lirayı nasıl verecek maalesef. 80-90 tane müşterim var.”

(ANKA)