CHP Meclis ekibini belirledi

SEBAHAT KARAKOYUN- senyaprak@gmail.com

CHP'de sekiz adayın katıldığı Grup Başkanvekilliği seçiminde geçen dönem bu görevi yürüten isimler yerlerini korudu.

CHP kulislerinde, başlangıçta isimlerle ilgili doğrudan telkinde bulunmayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sonraki süreçte “7 Haziran'da milletvekili listesinde değişiklik yapılmadığına” vurgu yaparak ‘eski isimlerle yola devam’ işareti verdiği konuşulurken, dün yapılan altı saatlik grup toplantısında grup yönetimi ve TBMM Başkanlık Divanı'nda görev yapmak üzere 20 aday yarıştı.

Özel ilk turda kazandı
Grup Başkanvekilliği için 7 Haziran'da bu göreve seçilen üç ismin dışında Aykut Erdoğdu, Candan Yüceer, Aytuğ Atıcı, Haydar Akar ve Mahmut Tanal aday oldu.

Özgür Özel, 86 oy alarak ilk turda yeniden seçilirken, Engin Altay ikinci turda, Levent Gök de diğer adayların yarıştan çekildiği dördüncü turda seçilmek için yeterli oyu aldı.

Hamzaçebi seçildi
TBMM Başkanvekilliği görevini sürdüreceğine kesin gözüyle bakılan Şafak Pavey ise son dakikada aday olmadı. Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yürüten eski grup başkanvekili Akif Hamzaçebi tek aday olarak girdiği seçimde 123 oy alarak TBMM Başkanvekili oldu.

Yine isimler
TBMM Başkanlık Divanı'nda görev yapacak katip üyelikler için yapılan seçimlerde geçen dönem bu görevi yürüten Emre Köprülü görevinin başında kalırken, Ali Haydar Hakverdi ile TBMM'ye giren ilk Roman milletvekili Özcan Purçu diğer adayları geride bıraktı. Purçu'nun ilk turda seçilmek için gerekli oyu elde etmesi dikkati çekti.

TBMM Başkanlığı için kadın aday
CHP'nin TBMM Başkanlığı için aday göstereceği isim henüz kesinlik kazanmadı. Ancak CHP’nin TBMM Başkanlığı için CHP’nin aday göstereceği ismin İnönü ailesinden Gülsün Bilgehan Toker olması bekleniyor.