Deniz Feneri e. V. davasında Alman yargıcın “asıl sorumlular Türkiye'de” demesiyle birlikte CHP İstanbul İl Örgütü asıl sorumluların yargılanması için meşaleli bir yürüyüş yaptı…

Taksim Galatasaray meydanı"nda toplanan bir gurup CHP"Lİ AKP hükümetine istifa çağrısı yaparak, Deniz Feneri yolsuzluğunun Türkiye"deki sorumlularının tutuklanmasını istedi. Aralarında CHP eski milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Berhan Şimşek, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu üyesi Hasan Yalçın ve CHP İl Yöneticisi Zehra Eyicil ve İstanbul"un  32 ilçedesinden CHP"ilerin bulundu eylemciler AKP"yi ellerinde meşaleler ve el fenerleriyle protesto etti. CHP"liler polis engeline rağmen Fransız Konsolosluğu"na kadar ""AKP istanbul sana mezar olacak"" sloganları ile yürüdü.

Polisin engellemesi nedeniyle Fransız Konsolosluğu"ndan ileri gidemeyen CHP"liler, burada işçiler tarafından bırakılmış mermer taşların üzerine çıkarak basın açıklaması yaptı. CHP İstanbul ilçe üyeleri adına söz alan Zehra Eyicil, 85 yıllık Türkiye Cümhuriyeti"nin sosyal hukuk devleti olma özelliğininin AKP döneminde yıkıma uğratılarak, kutsal dini duyguların siyasal amaçlar için  kullanıldığını öne sürdü. CHP olarak yapılan soygunların peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Eyicil, Türkiye sorumluları cezalandırılıncaya kadar tepkilerini sürdüreceklerini söyledi.

ZEYNEP KURAY