CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için çelenk koyma talebi, Afyonkarahisar Valiliği tarafından reddedildi.

CHP’nin Atatürk’ü anmak için çelenk bırakma talebi valilik tarafından reddedildi

BİRGÜN EGE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında Kocatepe Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma talebi, Afyonkarahisar Valiliği tarafından reddedildi.

Kararın ardından CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Biz her yıl olduğu gibi yarın protokolle çelengimizi sunmak için Kocatepe Parkı’nda bulunmak istedik ancak İçişleri Bakanlığı genelgesi bahane edilerek kabul edilmedi" denildi.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz konu hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümü. Biz her yıl olduğu gibi yarın protokolle çelengimizi sunmak için Kocatepe Parkı’nda bulunmak istedik ancak İçişleri Bakanlığı genelgesi bahane edilerek kabul edilmedi. Biz yarın saat 08.45’de 1874 rakımlı tepede yani Kocatepe’de olacağız. 10 Kasım matem günü değildir. Atatürk ve Kuvayımilliyeci’lerin yetiştirdiği neslin mücadele günüdür.”

Fotoğraf: Arşiv