Cumhuriyet Halk Partisi’nin yurt dışı örgütlenmesinde yeni bir aşamaya geçildi. Avusturya’da, CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu kuruldu.

CHP’nin Avusturya’daki birlikleri, federasyona dönüştürüldü

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yurt dışındaki önemli birliklerinden Avusturya’da, CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu kuruldu.

Beş bölge birliğinin bir araya gelmesiyle kurulan CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu’nun ilk genel kurulu İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın divan başkanlığında yapıldı.

Genel kurula katılanlara seslenen Yüksel Mansur Kılınç, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorumluluğu sadece Türkiye’de yaşayanlara karşı değil. Yurt dışındaki Türkiye kökenlilere karşı da önemli sorumluluklar üstleneceğiz” dedi.

CHP’nin yurt dışındaki örgütlenmelerini daha işlevsel, daha güçlü hale getirmek üzere üç yıldır çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Kılınç, “Avrupa’da ve örgütlülüğümüzü daha ileriye taşıyacağımız ülkelerde bir yeni denemenin adımlarını bu kongre ile atmış olduk. Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu’nu başarıyla tamamladık. Yurt dışında bir ülkede ilk olarak, kendi içinde birlikleri olan federasyon yapısını, çatı örgütlenmesini gerçekleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Avusturya'nın dört bir tarafından, CHP Vorarlberg Birliği, CHP Tirol Birliği, CHP Salzburg Birliği, CHP Yukarı Avusturya Birliği ve CHP Viyana Birliği’nden gelen delegelerin katılımıyla yapılan genel kurulda, CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu başkanlığına Çağdaş Arslan seçildi.

“Avusturya'dan Türkiye'ye tek yön iktidar” sloganıyla düzenlenen kongreyi başarı ile tamamladıklarını belirten Çağdaş Arslan, “Daha emin adımlarla, daha güçlü bir kadroyla, Avusturya’dan Türkiye’ye iktidar yolumuz açık olsun” dedi.