CHP’nin temel mal ve hizmetlere yapılan zamların geri alınması önerisi, TBMM Genel Kurulu’nda ele alındı. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, kademeli elektrik uygulamasındaki ilk kademe tarifesinin 150 kilovatsaatten 210 kilovatsaate çıkarılması ile ilgili, “Faturanız 500 liraysa da bin liraysa da sadece ve sadece 41 liralık bir indirim yapılacak. El insaf yani ilkokul düzeyinde matematik bilen ve biraz vicdanı olan insan bu zamları yapmadan önce bir hesap yapar, faturaların bu kadar yüksek geleceğini öngörürdü. Bu öngörüsüzlüğünüz millete ağır faturalara mal olmaktadır” dedi. CHP’nin önerisi reddedildi.

CHP'nin temel mal ve hizmetlere yapılan zamların geri alınması önerisi reddedildi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından, "Temel mal ve hizmetlere yapılan zamların geri alınması ve bu zamlar karşısında ezilen vatandaşların gelirlerinin reel olarak arttırılması” amacıyla TBMM Başkanlığı’na verilen araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmesi önerildi.

Önergenin gerekçesini açıklamak üzere CHP Grubu adına Ednan Arslan söz aldı.

Ednan Arslan; 2021 yılında konutlarda yüzde 72 ila yüzde 159, ticarethanelerde ve sanayi kuruluşlarında yüzde 159, tarımsal sulamada yüzde 121 zam yapıldığını söyledi.

Arslan, “Elektriğe zam demek, enerjiye zam demek iğneden ipliğe her şeye zam demektir… Yaptığınız zamlar maalesef bunların çok çok üstündedir. Peki, bu da şirketleri kollamak değildir de nedir?” diye sordu.

Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elektrik ile ilgili 150 kilovatsaat olan ilk kademeyi 210 kilovatsaate çıkaracakları yönündeki açıklamasını anımsatan Arslan, şunları söyledi:

“Bu vatandaşların faturalarında sadece ve sadece 41 liralık indirimdir. Yani faturanız 500 liraysa da bin liraysa da sadece ve sadece 41 liralık bir indirim yapılacak. Şimdi, Sayın Cumhurbaşkanı fahiş faturalardan bahsediyor. Ya, el insaf yani ilkokul düzeyinde matematik bilen ve biraz vicdanı olan insan bu zamları yapmadan önce bir hesap yapar, faturaların bu kadar yüksek geleceğini öngörürdü. Bu öngörüsüzlüğünüz millete ağır faturalara mal olmaktadır.”

CHP Grubu önerisi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. (ANKA)