İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki tavrı ve açıklamalarıyla sık sık tartışmalar kapı aralayan AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettiği Esenler Belediyesi’nin Ekim ayı Belediye Meclis toplantısı da tartışmalara sahne oldu. CHP Grubu 29 bin 700 öğrenciye beslenme yardımı yapılması için önerge verdi.

CHP önerge verdi, gözler AKP’li Göksu’ya çevrildi: '2,7 milyar TL bütçeniz var, öğrencilere beslenme yardımı yapın'

İsmail ARI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Üyesi AKP’li Tevfik Göksu'nun yönettiği Esenler Belediyesi’nin Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında tartışma yaşandı.

Toplantıda CHP Grubu 29 bin 700 öğrenciye beslenme yardımı yapılması için önerge verdi.

CHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Kemal Şahin, Esenler Belediyesi’nin 2023 bütçesinin 2 milyar 700 milyon TL olduğunu vurgulayarak, “2023 yılı için İstanbul’un 39 ilçesinde ilçe belediyeleri arasında en büyük bütçe 3 milyar 370 milyon bütçe Esenyurt Belediyesi’ne aittir. İkinci sırada 3 milyar 300 milyon TL ile Üsküdar, üçüncü sırada 3 milyar 250 milyon TL ile Başakşehir yer alırken Esenler Belediyesi ise 2 milyar 700 milyon TL’lik bütçesi ile 39 İlçe arasında bütçe büyüklüğünde dördüncü sırada yer almaktadır” dedi.

29 BİN 700 ÖĞRENCİYE BESLENME YARDIMI

Sözlerine “Esenler’de 500 bin kişiye çorba dağıtan belediye, ilçemiz ilkokullarındaki 29 bin 700 öğrenciye neden ücretsiz beslenme dağıtmasın?” diye devam eden CHP’li Şahin şunları söyledi:

“Esenler halkının ekonomik durumunu hepimiz biliyoruz. Sahadan gelen bilgilere göre çoğu aile çocuğuna beslenme temin edemiyor, temin edebilecek durumda da değil. Bu önerim Esenler Belediye bütçesine yıllık 45-50 milyon TL maliyet getirecektir. Bu da tüm bütçenin yüzde 2 sine denk gelmektedir. Çocuklarımız daha iyi öğrenecek, daha başarılı ve mutlu olacaklardır. İşte bu paylaşımcı yönetim anlayışının en somut örneğidir. Aynı zamanda Esenlilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir örnektir. Elinizi tutan yok, Haydi buyrun” dedi.

CHP’li Şahin Esenler Belediye Meclisi’ne verdiği önergede ise “İlçemiz sınırları dahilinde ilkokullarımızda öğrenim gören yaklaşık 29 bin 700 öğrencinin zorlu ekonomik şartlardan dolayı, okula beslenme ile gelmemektedir. Bu durum Çocuklarımızın sağlıklı gelişimlerini ve öğrenme süreçlerine olumsuz etki etmektedir. Bu sebeple ilçemizde bulunan yaklaşık 29 bin 700 ilkokul öğrencisine beslenme teminin belediyemiz tarafından karşılanmasını öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Esenler Belediye Başkanı AKP’li Tevfik Göksu’nun bu önergeye nasıl yanıt vereceği ise merak konusu.