Kardelen Kocatürk Dersim’in Ovacık ilçesinin CHP’li Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı. Seçimlerde iddialı olduğunu söyleyen Sarıgül, “Biz halkçı bir zihniyet anlayışına sahibiz, yönetim anlayışımızda bu zihniyetle doğrultusunda olacak ve projelerimizi bu anlayışla hayata geçireceğiz” dedi. 2009’da yüzde 27 ile seçimi kazandığını, bir dönem sonra 2014’te ise yüzde 33 seçimi az […]

CHP Ovacık Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül: Sulama sistemini ve turizm alt yapısını geliştireceğiz

Kardelen Kocatürk

Dersim’in Ovacık ilçesinin CHP’li Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı. Seçimlerde iddialı olduğunu söyleyen Sarıgül, “Biz halkçı bir zihniyet anlayışına sahibiz, yönetim anlayışımızda bu zihniyetle doğrultusunda olacak ve projelerimizi bu anlayışla hayata geçireceğiz” dedi. 2009’da yüzde 27 ile seçimi kazandığını, bir dönem sonra 2014’te ise yüzde 33 seçimi az bir farkla kaybettiğini belirten Sarıgül, “Seçimlerde iddialıyım ve kazanacağım” diyor.

• Çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Kapı kapı dolaşıyor, insanlarla bir araya geliyoruz. Yurttaşlarımızın istek, öneri ve taleplerini dinliyoruz. Biz de projelerimizi anlatıyoruz. Ovacık’ın birçok yerine seçim irtibat bürolarımızı açtık. Halktan aldığımız tepkiler olumlu, fakat kararı sandık verecek. 31 Mart günü bunu göreceğiz.

• Öncelikli projeleriniz neler?

İlk projemiz sulama sistemi olacak. Bu şekilde üretimi de artırmayı hedefliyoruz. İkinci olarak Ovacık su kaynakları bakımından zengin bir ilçe fakat içme suyu bakımından kendi sularımızı içemiyoruz. Önceliklerimizden biri de içme suyumuzu arıtıp içmek olacak. İlçemizin 36 km bir kanalizasyon sistemi yapıldı. Bu çalışmanın ardından sistemin çevre düzenlemesi bir yıl sürdü. Acilen bir arıtma tesisi yapmamız gerekiyordu, birçok şeyi yaptık fakat seçim geldi ve biz kazanamadık. Halen hala sistem tamamlanamadı. Şu an kanalizasyon suyu Munzur Çayı’na akıyor. Munzur bizim için önemli. En büyük hayalim Munzur’u temiz görmek. Bunun için öncelikli projelerimden biri de bu olacaktır. Turizm alt yapısını geliştireceğiz. Belediye alt yapı tekniklerini iyileştireceğiz. Turizmi daha da hareketlendirmeyi amaçlıyoruz.

• Dersim’de olduğu üzere Ovacık’ta AKP’nin oy taşıdığı, seçmen götürdüğüne dair iddialar var. Ne diyorsunuz?

AKP birçok yerleşim yerine kendi seçmenlerini yerleştirerek o yerleri almayı hedefliyor. Bu artık yadsınamayan bir gerçeklik. Fakat Ovacık gibi nüfusça küçük bölgelerde durum biraz daha farklı. Bu bölgelerde asker, polis ve memur sayısı oldukça yüksek. Eskiden er ve erbaş şeklinde görev alıyordu. Şuan çoğu uzman çavuş, subay şeklinde görev yapıyor. Doğal olarak da bunların ikametgâh adresleri çalıştığı yere aldırma durumu var. Bu durumdan dolayı ilçede yüzde 22 oranında yabancı oy oranı var. Yığınak yapıldı kanısında değilim fakat elbet bunun için bir çaba oluyor. Birçok kişi de muhtarlık seçimlerinden dolayı oyunu kendi yaşadığı yere aldırınca, ilçede oy oranı değişiyor. Buralarda yüzde 35 ile seçim kazanılıyor. Bu açıdan bakıldığında yüzde 22 oy oranı çok yüksek kalıyor.