CHP, "Sana söz yine baharlar gelecek" isimli reklam filminin 'ivedilikle' yayınlanması için TRT Genel Müdürlüğü'ne başvurdu.

CHP, reklam filminin 'ivedilikle' yayınlanması için TRT'ye başvurdu

HABER MERKEZİ

CHP, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin parti tarafından hazırlanan “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” isimli reklam filminin 'ivedilikle' TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanması talebiyle TRT Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tarafından yapılan başvuruda reklam filminin ücreti karşılığında TRT'ye gönderildiği belirtildi. 

"Tarafsız olması gereken TRT’nin hukuksuz bulunan bu tavrını ironik bulduğumuzu belirtmek durumundayız. Kaldı ki bu tutum Kurumun maddi açıdan zarara uğramasına da neden olmaktadır" denilen başvuruda, talepler şu şekilde ifade edildi:

"1- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtarıcısı ve kurucusu konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı’na yönelik hukuksuz bulunan bu tavrın sona erdirilmesini,

2- 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri nedeniyle tarafımızca hazırlanmış ve ücreti karşılığında yayınlanması talep edilmiş olan “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” isimli reklam filminin ivedilikle TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanmasını talep ederiz."