Daha önce partiden ihraç edilen ve geri dönüş başvurusu reddedilen Fikri Sağlar’ın durumuna ilişkin değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin “Orada bir aksaklık oldu, en kısa zamanda gidereceğiz” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı’nın partiye katılım töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Tekin, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın CHP’den milletvekili adayı olup olmayacağıyla ilgili olarak “Siyasi partiler herkese açıktır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olan her yurttaşımız siyasi partilere üye olabilir. Adaylık başvurularını 11 Nisan’da görebilirsiniz” diye konuştu.
Tekin, geçtiğimiz cuma günü yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında partiye geri dönüş başvurusu reddedilen Fikri Sağlar’ın “Haberal’a kapı açılırken bizlere kapatılıyor” açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine “Orada bir aksaklık oldu, en kısa zamanda gidereceğiz” dedi. Tekin, “Önümüzdeki olağanüstü Parti Meclisi’nde tekrar gündeme gelebilir mi?” sorusuna da “Bakacağız” yanıtını verdi.