CHP'NİN Sosyalist Enternasyonal'den çıkarılması amacıyla başlatılan kampanyada toplanan imzalar dün CHP Beyoğlu İlçe binası önünde yapılan bir basın açıklamasıyla ....

CHP'NİN Sosyalist Enternasyonal'den çıkarılması amacıyla başlatılan kampanyada toplanan imzalar dün CHP Beyoğlu İlçe binası önünde yapılan bir basın açıklamasıyla Sosyalist Enter-nasyonel Genel Sekreterliği'ne gönderildi. Murathan Mungan, Mehmet Be-karoğlu, Yusuf Alataş, Alin Taşçıyan, Rüstem Batum, Gençay Gürsoy, Raffi A. Hermonn, Yalçın Ergündoğan, Muhsin Kızılkaya, Şanar Yurdatapan, Şeyhmus Diken, Ferhat Kentel, Mithat Sancar, Abdurrahman Dilipak, Yusuf Çetin, Hürriyet Şener, Eren Keskin gibi isimlerin de imzaladığı metini okuyan insan hakları savunucusu Şaban Dayanan, CHP'nin Sosyalist Enternasyonal üyesi olmasından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

CHP'nin sosyal demokrat kimliğini yitirdiğini, statükocu, milliyetçi sağ bir partiye dönüştüğünü belirten Dayanan, "İzlediği politikalarla, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve sivilleşmesine engel olan CHP'nin Sosyalist Enternasyonal üyesi olması hatta Genel Başkan Yardımcılığının bu parti tarafından yürütülmesini Sosyalist En-ternasyonal'in özgür bir dünya yaratma çabasına aykırılık teşkil ettiğini düşünüyoruz" dedi. Ayrıca Sosyalist Enternasyonal, 22 Temmuz'dan sonra CHP'yi izlemek üzere Türkiye'ye bir heyet gönderecek.

Ufuk Koşar