Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul’daki patlamayı değerlendirerek, “Sultanahmet’te patlayan canlı bombayı mülteci olarak kabul eden, ikamet izni veren, biometrik tanıması için bütün verilerini alan, ikametgahında 3-4 kişiyle kalmasını seyreden, patlayana kadar gönül rahatlığıyla oturup seyreden siz değil misiniz?” diye sordu.

CHP Sözcüsü Haluk Koç'tan Sultanahmet saldırısına ilişkin AKP'ye tepki

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MYK toplantı devam ederken parti genel merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Koç, Türkiye’nin dün acı bir olayla daha karşılaştığını söyledi. Koç, “Daha doğrusu birbiri ardı sıra tekrar eden bu acı olayların bir yenisi ile daha karşı karşıya kaldı. Devletin iki tane temel görevi var. Bunlardan bir tanesi temel hak ve özgürlükleri korumak. İkincisi kamu düzenini korumak. Bugün Türkiye’de temel hak ve özgürlüklere yönelik en büyük tehdit bizzat hükümetin kendisinden kaynaklanan bir tehdit.” ifadelerini kullandı.

Cihan'ın bildirdiğine göre, Koç, şöyle devam etti: "Bakan, Anadolu Ajansı’nın yetkililerini karşısına almış, bir çanak toplantı nasıl yapılır, çanak sorular nasıl sorulur, bu çanak sorulara da yüzü kızarmadan milletin huzurunda nasıl cevap verilerek toplumun önüne çıkılırın örneğini ortaya koydu. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Manzara bu. Hükümet sensin, Suriye’nin içine bulaşan sensin, Ortadoğu’yu Türkiye’ye naklen taşıyan sensin. PKK boyutu ayrı, IŞİD boyutu ayrı. Bunların hepsiyle gününde aşne fişne olmuşsun. Oslo’da sarmaş dolaş olmuşsunuz. İmralı’da Kandil’de kucaklaşmışsınız. Doğu’da Güneydoğu’da bazı iller silah deposuna çevrilirken, cephane yığılırken gözünüzü kapatmışsınız. Mülki amirlere görmeyin, operasyon talimatı vermeyin emrini vermişsiniz, terör örgütünün liderine methiyeler düzmüşsünüz. Ondan sonra günün birinde film sizin istediğiniz gibi gitmediği zaman dönüp bunlar hiç yaşanmamış gibi utanmadan çıkıp kendisini gazeteci olarak tarif eden çanak soru sorucularının önünde Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlamayı kendine hak görüyorsun. Olmadı Bekir Bey. Zaten Türkiye’de ne kadar adaletsiz dönem varsa o dönemlerin Adalet Bakanı olarak ün yaptınız.”

Diyarbakır, Suruç, Ankara’yı seyreden, dün de Sultanahmet’te patlayan canlı bombayı mülteci olarak kabul eden, ikamet izni veren, biometrik tanıması için bütün verilerini alan, ikametgahında 3-4 kişiyle kalmasını seyreden, patlayana kadar gönül rahatlığıyla oturup seyreden siz değil misiniz?" diye soran Koç, “Sorular bu kadar açık. Sen bırak CHP’yi suçlamayı bunlara cevap ver.” dedi.